Hemmagjord dip

Efter en önskan av en av våra Instagram-följare kommer här recept på hur jag gör dip till både t.ex chips & grönsaker.

Jag blandar alltid exempelvis gräddfil, crème fraiche + A-fil, crème fraiche + medelhavsyoughurt…ja, nån form av krämig mejeribas.
Sedan kryddar jag med salt, vitpeppar, chiliflakes och vitlökspulver. Där är liksom grunden till det goda. 😉 I förra helgen blev det sedan rökig paprika, Gotländsk vardagskrydda och en tsk. Agavesirap. Jag smakar av allt eftersom och känner vad som saknas eller som det behövs mer av.

Det är busenkelt och till skillnad från de köpta pulvervarianterna blir min helt fri från E-nummer och andra skit-tillsatser. Och eftersom man ändå behöver gräddfil eller crème fraiche till köpta pulvervarianterna går det lika fort att ösa ner lite kryddor själv som att öppna en färdig påsmix.

Och tro mig då jag säger att det är lökpulvret som gör all skillnad! 😛


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Hemmagjord dip”

  1. Smaker godt, laget en variant av denne i helgen. Har aldri likt de ferdigblandingene fra butikken, det smaker for kunstig.

  2. Balanse: Håller med, de har en speciell bismak. 🙁