Himmelska hallonbiskvier

image

15 – 20 st.

500 gr. mandelmassa
1 äggvita *
några droppar rosa hushållsfärg

Hallonsmörkräm;

75gr. hallon *
125 gr. rumsvarmt smör *
1 1/4 dl. florsocker *

Topping;

100 gr. vitchoklad *
något rosa strössel

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med äggvitan och hushållsfärg till en tjock, slät smet.
Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en bakplåtspappersklädd plåt, eller klicka ut med sked.
Grädda mitt i ugnen i 12 – 15 min. Låt svalna en stund på plåten, lossa sedan och lägg bottnarna att kallna på galler med släta sidan upp.

Smörkräm;

Värm hallonen i en kastrull tills de är mjuka och rinniga. Passera dem,genom en sil och släng fröna i komposten. Låt purén svalna.
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa ner hallonkrämen i smörkrämen. Bred hallonkrämen på biskvibottnarna så att krämen bildar en liten topp. Ställ kallt eller frys i 30 min.

Hacka chokladen och smält den. Doppa biskvierna hastigt i chokladen och strö i strössel. Förvara dem kallt.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

14 kommentarer till “Himmelska hallonbiskvier”

  1. De där ser då ut att göra skäl för sitt namn 🙂
    Ha en fin helg!

  2. Caroline L: Eller hur? 😀

    Detsamma! 🙂

  3. MALIN!

    Jag försöker ju hålla mig borta från godsakerna då mina byxor krympt ;). Dessa kommer att ligga högt på önskelistan när jag lyckats tänja ut byxlinningen igen…

    Söta kramar

  4. Beatrice: Ha, ha, ‘töjt ut’ låter bra. 😛

    Kramalin

  5. Ja det är klart, ”töja ut” skall det stå! Tänja =D, det är fredag…. 🙂

  6. Beatrice: Nej, det var inte så jag menade! Gillade själva idén med att töja/tänja ut istället för att banta bort. 😀 Usch, jag hatar ordanmärkare och nu framstod jag själv som en. 😛

  7. Åg, smarr! Jag hade nog modifierat det något så att kanske chokladen byttes mot något med lakritssmak… Är inte förtjust i vit choklad men kombon hallon och lakrits är to die for!

  8. Ellinor: Ja, det är winning!

  9. Fina Malin 🙂

    Jag tog det absolut inte som ”ordmärkeri” jag såg bara komiken i ordvalet. ”Töja ut” lät klart mycket mer rätt 😉

    Må gott

  10. Beatrice: Härligt! Och lika härligt var din tanke. 🙂

    Kramalin

  11. Jag gör liknande, men lägger till lemon curd och citrinzest i smörkrämen och kör mörk choklad istället för vit. Går hem hos de flesta!

  12. Älvan: Jag dööör!

  13. De biskvierna och minipajerna med kantareller och västerbottensost är mina mest efterfrågade ätbarheter 🙂

  14. Älvan: Du, det förstår jag! 😉

Lämna gärna en kommentar