TACK för dessa 5 år – nu lägger vi ner Ekonördarna på Lyckobacken!

Nu i januari, den 28e närmare bestämt, har vi/jag bloggat i 5 år, både här och på gamla bloggen hos blogg.se. Över 30 000 kommentarer har inkommit, nästan 6 000 inlägg och tusentals jobbtimmar har det blivit. Vi har gått från ett tiotal besökare om dagen till över 50 000 i månaden…

Hela hösten har jag känt mig spyless på att blogga. Jag har varit så arg och trött på bloggen att jag vissa dagar inte ens förmått mig att logga in. Mitt skötebarn – hur kommer det sig?

Jag har känt mig oerhört stressad över att offra så många timmar på kvällarna på att blogga eftersom tiden på dagarna med våra älskade barn är alltför dyrbar för att den ska få slösas på bloggen. Barnen är vårt och mitt allt och nu har jag kommit till en punkt då jag känner att det räcker. I takt med att det andliga dessutom tar mer och mer överhanden och jag mår så otroligt bra av det och vill bejaka det ytterligare så mycket det bara är möjligt, så inser jag att jag prioriterar snett – något jag inte längre tycker är roligt och känns givande får många, många timmar av min tid i veckan medan de saker jag helst vill göra; yoga, meditation, readings, måla, läsa och UMGÅS MED JOHAN i princip måste prioriteras bort i nuläget.
Och en dag, vid mailskrivande med Dag Gårdheim på Kreativ Insikt, ser jag mina egna fingrar knappa ner med tangenternas hjälp att jag funderar på att sluta blogga och lägga ner Ekonördarna på Lyckobacken. Va? Vad skrev jag just? Är det sant? Känner jag verkligen det? Ja, så är det.

Bloggen är numera ett jobb på ca. 65 % som inte ger betalt som ett jobb och ett företag som inte ens är inregistrerat för att jag vill vara med mina barn och inte jobba alls överhuvudtaget på väldigt, väldigt länge.
Jag måste hela tiden fundera på om inlägg för morgondagen är klara om jag är borta en kväll och mailen plingar var femte minut från läsare med frågor, företagsutskick och pressreleaser, eventinbjudningar och reklamofferter mm. Sen ska allt svaras på, en vanlig dag får jag ca. 30 mail, varvat med att svara på era frågor och kommentarer och planera varierande blogginlägg. Det är stressigt att hela tiden vara på alerten och ‘tänka bloggigt’.

Det är så naturligt för vår familj att leva så ekologiskt som vi gör, vi är ju de verkliga Ekonördarna ;), men det som är en sådan självklar del av ens vardag glömmer man till slut bort att berätta för andra om. Jag tänker inte längre att ‘nu ska jag blogga om att vi köpt ekologisk tandkräm’ fastän jag kanske borde eftersom hundratals av er därute fortfarande letar efter det. Då vi började för 5 år sen fick jag tag på ekologisk pasta på Grön Gåva och minns flera läsare som också önskade få hitta det. Som ni förstår har en hel del hänt under de år vi varit verksamma. 😉
Jag är dock så ofantligt less på otaliga produktutskick med skitsaker som inte är eko eller reko (vad sägs om t.ex läppförstoring?) i något led från knasiga företag som hoppas på motprestation, less på spam, irrelevanta mail och upprepande frågor.
Men – detta är ungefär en promille av allt vad bloggandet innebär och har inneburit för mig – största delen har det varit en urrolig resa – och då jag väl tagit detta beslut i början av december grät jag som ett barn. Både att lättnad och glädje över att kunna prioritera min tid rätt, som jag vill, men också av stor sorg och saknad – hur ska jag klara mig utan alla våra tusentals underbara läsare, alla fantastiska och värmande kommentarer och all vänskap jag fått genom åren? Och hur ska jag klara mig utan att skriva?

Det sistnämnda är en omöjlighet! Som ni ser är bloggen kvar och ser väldigt annorlunda ut. Eko-prägeln är borta (inte för att vi väljer bort det på något sätt, det kommer vi aldrig att göra, utan för att det från och med nu är andras tur att kliva upp och skriva om det medan vi ekonördar hemmavid på en ickeoffentlig plats) och namnet är utbytt till Livet på Lyckobacken. Här finns inlägg när jag vill skriva något – inte för att jag ‘måste‘ eller för att någon annan förväntar sig det. Det andliga kommer att uppta en väldigt stor plats och det finns också en flik med info om hur man kontaktar mig om man är sugen på mina andliga tjänster som from. nu är kostnadsbelagda.
Jag kommer fortfarande att bjuda på glimtar av vårt liv (veckouppdateringarna från graviditeten blir kvar!), inblick i vår vardag och smarriga recept (Veckans matsedel blir kvar!) men ni som läst bloggen endast pga. dess ekoprägel eller dagliga, regelbundna uppdateringar kommer nog att sluta efter detta inlägg då de förändringar som skett och kommer att ske nog inte kommer att locka er.
Här blir kravlöst, lustfyllt och på mina villkor from. nu. Jag kommer fortfarande att tipsa om det jag vill och stöter på och uppröras, förfaras och leka poet då och då – men när jag vill och utan att tänka på huruvida detta sänker eller höjer besöksstatistiken och trafiken till bloggen eller om det passar in i eko-genren. From. nu är detta Malins blogg och inget annat. Litet, personligt och mer ‘jag’.

Facebook finns vi kvar och på Instagram likaså. Twitter försvinner och likaså att vi funnits på Bloglovin’.
Vill man behålla oss i någon länklista vill jag gärna att man ändrar till Livet på Lyckobacken då det är det namn bloggen har from. nu.
Den gamla bloggen finns kvar (hur skulle JAG klara mig utan alla recept? 😉 ) och den har en egen sida som ni ser. Där finns ett arkiv över exakt allt som någonsin skrivits, alla recensioner, recept, tips, guider mm. Det kommer ni alltid att kunna ta del av.

Med detta tackar vi alla läsare, alla fantastiska företag vi haft förmånen att jobba med under de gångna åren och alla nomineringar, utmärkelser och priser vi fått. Vi har medverkat i radio och TV, på otaliga bloggar, i böcker och tidningar. Jag har föreläst för små och stora sällskap och lagat veg-mat i butiker, fått krönikor publicerade och hjälpt en drös (idag väletablerade) företag med pressutskick och PR-uppstart.

Ett gigantiskt tack också till vår webbmaster och numer fantastiske vän Henke för det hästjobb du lagt ner! Du är, och förblir, ovärderlig!!!

Det har varit en otrolig resa men för att en ny ska ta vid måste man avsluta en annan. Dithän har jag kommit nu – denna resas ändstation…- tack för allt, jag känner sådan stor tacksamhet och kärlek för vad jag fått uppleva tack vare alla er! Ljus och värme och änglars beskydd!

Om ett par dagar kommer ett ‘nytt’ inlägg på denna nya blogg. Jag låter det gå ett tag så att alla ni hinner läsa det här.

Varma kramar från Malin – som nu har tonvis med tid att ta ikapp med familjen, ett gäng änglar som väntar och två böcker som ska skrivas klart! 😉

So long – nu hoppar jag på nästa tåg mot nya, spännande upplevelser!

image

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

70 kommentarer till “TACK för dessa 5 år – nu lägger vi ner Ekonördarna på Lyckobacken!”

 1. Så härligt att du kommit till insikt och att du lyssnar på dig själv! Jag är glad att få fortsätta följa er både här och där och via sms kanske 🙂

  Stor kram till dig och njut av ditt liv!

 2. Charlotte Lignell: ALLTID! Det vet du! <3

  Kraaam

 3. Mycket bra och fint skrivet min vän. Jag förstår att det tar mycket tid att ha en sådan stor blogg som ni har. Jag hinner inte skriva mycket på min men jag har heller inga läsare så därför inga krav, jag skriver när jag känner att jag vill, det är kul. Jag kommer inte att sluta läsa bloggen och jag ser fram emot dina böcker. Visst är det en skön känsla när man känner att man fattar rätt beslut.
  Lycka till min vän med allt!

  Kram

 4. Marita: Tack för fina, värmande rader!

  Många, många kramar!

 5. Åh! Jag blir lite ledsen över att läsa detta men jag förstår dig så innerligt. Jag har otaliga gånger funderat över hur du får ihop det – undrat över hur du egentligen mår.

  Det gläder mig att du kommit till denna punkt och du uttrycker dig väl! (Som alltid)

  Jag ser fram emot vad som händer här framöver och kommer titta in regelbundet.

  Jag vill önska dug lycka till från djupet av mitt hjärta. Hoppas på att du och familjen blir ett ännu mer sammansvetsat team som klarar allt. Att er nya medlem kommer tas emot väl av världen och att denne kommer tillföra lika mycket som ni fyra nu gör!

  Stor kram!

 6. Ellinor: Kraaaaaaaam! <3 Vi hörs ju ändå – utan blogg!

 7. Vad skönt att du lyssnar på dig själv, och sätter ditt eget liv först! Starkt och modigt gjort!!
  Och jag som följer bloggen nästan mer för den andliga resan ser fram emot denna nya blogg, som styrs av lust och glädje mer än av måsten och borden!
  Massor av kramar

 8. Sara – lev livet levande: Det förstår jag att du gör. 😀 TACK!

  Kramalin

 9. vilket klokt val.jag tycker du gör helt rätt i att prioritera dig och din familj främst. Jag har fått massa inspiration och pepp från bloggen och kommer att fortsätta följa den och glädjas åt när det kommer inlägg, som kommer av din lust!

 10. Linda Näslund: Vad glad jag blir, tack snälla!

 11. Jag blev också ledsen när jag läste detta MEN jag förstår varför och jag är glad att du har gjort det rätta för dig och familjen. Du har ju tagit flera steg under de senaste åren på din resa och det har varit roligt att följa din resa. Jag fortsätter att följa dig 🙂 eftersom jag söker vidare på min resa och gillar dina åsikter, stil och att du är den du är.
  Kommer att finnas kvar och ser framemot vad du än kommer att skriva om 😀

 12. Linda H: Vad du är fin! Tack snälla!

  Många kramar

 13. Åh, vad sorgligt. Och samtidigt helt förståligt. Jag har följt din blogg i ungefär två år och ofta tänkt ”otroligt att hon hinner med allt!”. 🙂

  För mig har det varit eko-perspektivet som lockat, så nu undrar jag om du har några egna favoriter bland eko-bloggarna att tipsa om?

  Önskar dig Lycka Till med din resa!
  /Malin

 14. Malin H: Jag gillar både ekomorsan.com, ekomam.blogspot.com, ekomammaistan.wordpress.com, iloveco.wordpress.com (eller blogspot.com) och omlivetpalandet.blogspot.com

  Tack för dessa två år! Kramalin

 15. Du kloka Quinna! Tack för alla fina blogginlägg du gjort genom åren. Förstår att det varit tungt att hinna med allt. Men som läsare är inte j a g nödgad av att det måste finnas långa inlägg varje dag Betr recepten kan du ju alltid sammanställa dem till en bok 😉
  Lycka till med Livet på Lyckobacken <3

 16. Sonja i Norr: Tack snälla! 😀

 17. Precis! IG gillar jag mkt – snabbt å lätt! Tänkte dock på en sak – du är alltid så go och svarar på alla kommentarer, känn inte att du måste det, iaf inte för mon skull 🙂

 18. Ellinor: Sötis! 😉

 19. Det låter som ett bra och klokt beslut! Jag är på väg dit själv, tror jag. Men jag har så många andra beslut i livet just nu att jag inte har orkat ta det beslutet också. Men jag känner också att jag drar mig för att logga in, inte har lust att skriva osv. Och jag tror att det märks…

  Du har gjort ett enormt jobb med bloggen med den mängd inlägg som du har skrivit och ett viktigt jobb! Men när tiden är inne så är den inne. Och vi ses på Instagram istället!
  Stor kram!

 20. Anna/Fru C: Tror fler och fler är på väg dit faktiskt!

  Ja, klart vi gör det! Kraaam

 21. Malin, du är en fin, sann och ärlig människa. En god vän. Du är helt enkelt fantastisk och gör bra i att följa ditt hjärta.
  Kramar i massor till dig och din fina familj.

 22. fembarnsmamman: Detsamma bästa du! Massor med goa kramar <3

 23. Jag trodde att jag anade vad du skulle säga men jag hade tyvärr fel, fel, fel! Jag förstår dig dock till fullo och tycker att du fattat ett klokt beslut. Din fina familj och dina egna önskningar om vad dagarna skall fyllas av är absolut viktigast. Jag hoppas och är övertygad om att det blir jättebra. Jag kommer fortsätta följa dig i de inlägg som kommer och det är spännande med din andliga sida. Sedan tänker jag ju en extra gång på dig när korparna flyger uppe i skyn 😉

  En stor kram till dig och tack för alla inspirerande inlägg du/ni gjort genom åren.

 24. Beatrice: Nu blir jag alldeles rörd, tack snälla snälla du!!!

  Lycka och kärlek! <3 Kramalin

 25. Jag har haft fantastisk nytta och glädje av att läsa ekonördarna i många år, iperioder varje dag och i perioder sparsammare.
  Det jag har uppskattad allra mest den sista tiden är när du bloggar om andligt, du skriver så bra, naturligt och klokt (om alla ämnen) så jag ser bara framemot den nya inrikting din blogg kommer att ta 🙂
  Det låter som ett fantastiskt klokt beslut du har tagit, och det kommer kännas enu roligare att följa dej när man nu vet att precis vart enda ett inlägg kommer av att du verkligen vill dela det med oss bloggvänner,, fint på något vis 🙂
  Stora kramar / Sofie T

 26. Sofie T: Ni är fantastiska – varenda en! Tack snälla! <3

  Varma kramar!

 27. Jag håller med alla andra! Vad bra att du lyssnade på din inre röst. Det är ju det alla strävar efter 🙂
  2012 handlade ju om att släppa det gamla som inte känns rätt, så jag önskar dig allt gott i det nya 2013!
  Jag kommer fortsätta följa dig för jag har blvit mer och mer intresserad av det andliga. Ta hand om familjen och dig själv och jag ser framemot den nya bloggen som är mer Du! <3
  Kram Sofie

 28. Sofie W: Tack Sofie, du gör mig innerligt glad! 😀

  Varma kramar

 29. Tråkigt tycker jag, men jag förstår dig absolut! Och det är ju helt rätt tänkt att lägga av när en passion plötsligt blivit ett måste.
  Jag kan själv ibland känna mig ”bloggstressad” och då är min blogg inte alls i närheten av att vara lika stor som din så jag förstår att det varit tufft när motivationen varit låg.

  Det andliga är inte riktigt mitt intresse ska erkännas, utan det har varit ekoperspektivet som fått mig att fastna här, men jag kommer ändå att följa dig vidare då jag är nyfiken på vad som händer, och framför allt på er nya familjemedlem.

  Tack för en otroligt fin blogg, och ha det så himla skönt med familjen nu!

 30. Jenny / Ekomamma i stan: Åh! Tack! Jag trodde du var och födde barn förresten. 😉

  Sköt om dig och de dina också! Många kramar

 31. Helt underbart och fantastiskt du starka vackra kvinna!!! 🙂

  Bli inte förvånad om det är fler som kommer att våga göra egna förändringar under 2013 efter att ha sett ditt mod!
  Att förändra, både i stort och smått och att dessutom hitta sin egen sanna livsväg är som bekant inte alltid helt enkelt.
  Men när förändringen är gjord, brukar det vara fantastiskt renande!

  Jag ser fram emot att få följa din andliga resa!

  Med ljus och kärlek

  Malin Berglund, Gideå

 32. Malin Berglund: Tack goa, snälla du! Vad glad jag blir och så oerhört stolt jag skulle bli om det du säger infrias!

  Änglakramar!!!

 33. Hurra Malin!!
  Hurra för dig och hurra för din fina familj. Hurra för livet och hurra för att jag fått äran att träffa på just dig❤

  Jag kommer sakna. Jag kommer glädjas.
  Är så glad i dig och önskar dig allt det bästa!!

  Kärlek & pussar
  /Anna

 34. Anna: Tack, tack och åter tack! Vad roligt att det bara rasar in helt magiska kommentarer från er läsare! <3

  Ljus & stjärnglans till dig! Varma kramar

 35. Att följa sitt hjärta är det enda rätta.
  Beslut har tagits och din lättnad märks i texten.
  En stark kvinna som du har allt att vinna och kan gå hur långt som helst. Du är så jäkla bra 😉
  Lycka till och kram!

 36. Caroline L: Att jag blivit ‘så jäkla bra’ beror på er läsare! <3

  Tack för dina fina rader!

  Kramalin

 37. En klok, integrert og kjærlighetsfyllt beslutning. Hvorfor skal man holde på med noe som tapper en for energi når man kan gjøre det man elsker? Det er ikke tiltrekningsloven, så godt du/dere har funnet frem til den beste avgjørelsen for familien.

  Den nye og oppdaterte hjemmesiden ser flott ut! Jeg er glad dere ikke forsvinner helt, og setter stor pris på blandingen åndelighet/mat/barn/livet generelt 🙂

  Har kun et lite ønske om at dere ikke forsvinner fra Bloglovin’, da det er den eneste RSS-leseren jeg benytter. Den fungerer så godt på den antikvariske PC-en min…

  Lykke til, og ha det godt <3

 38. Balanse: Tack snälla! <3

  Är rädd att vi redan är borta från Bloglovin'… 🙁

  Kramalin

 39. Vad roligt!
  Jag tror det kommer att bli ett jättelyft för er. Har följt er i många år nu, och kan ärligt talat säga att det inte var så roligt för mig personligen som läsare att läsa recensioner på massor av olika saker som jag redan vetat om själv. Det är ju livet på lyckobacken jag vill läsa om!

  Lycka till! Kram Sara

 40. Sara: Åh så roligt, tack för det! 😀 Många kramar!

 41. Tack för alla eko-inlägg! Lycka till med andlighet och böcker.

 42. Anna på Kjulalkotter: Tack, tack! 🙂

 43. Härligt att kunna följa sitt hjärta!! Bra och helt rätt gjort!
  Jag kommer glatt hänga kvar och läsa dina ”andligare” inlägg. Det är ju suprspännande och intressant. 😀

  Många kramar Sara

 44. Sara: Tack goa, fina du! Drösvis med kramar! <3

 45. Den här bloggen har gett mig insikter. Både om det ekologiska, men också om det andliga. Tack!
  Hade helt glömt tacka för tipset om tygkassarna.
  Och tack för dom år jag har hängt med (tappat räkning).
  Himla tur att arkiven finns kvar. 😉
  Tack, tackelitacktack!

  Fridens liljor!

 46. Angela: Tack själv!

 47. Tack för ett fint samarbete under åren. Önskar dig all lycka i framtiden!
  Vi håller kontakten!

  Många kramar

  Carina

 48. Carina på Amuletten: ALLTID! Och tack själv. 😀

  Kramalin

 49. Mig blir ni inte heller av med så lätt, stannar ett tag till tänkte jag 🙂

 50. Henrik: Hehe, låter bra det. 😉

 51. Hej, vad ledsen jag blev när jag läste att du skulle sluta blogga och så GLAD jag blev när det stod att du skulle fortsätta!!! Du inspirerar så mycket så även om det inte blir lika mycket så kommer jag fortsätta läsa!
  Jag kommenterade för längesen ett inlägg du skrivit om syskonkärlek, att jag så gärna ville uppleva det för min son dom då var 5 tror jag. Nu äntligen har min 6åring fått sin efterlängtade lillebror som nu är 5 månader. Det är så härligt att se dem tillsammans.
  Kramar.

 52. Malin E: Tack snälla! Det värmer. 🙂

  Oj, så roligt! Stort GRATTIS till er! <3

  Massor av glada kramar 😀

 53. Vad tråkigt att det blev så, men jag förstår precis vilket tid det tar att blogga och ändå så har jag inte alls lika många inlägg eller har hållit på lika långe som du.
  Hoppas du får en mysig tid till familjen och sedan hittar inspiration till annat.

  Kram Malin

 54. Malin/BilboBlueEyes: Tack snälla! Kram tillbaka!

 55. vad skönt att höra att du följer ditt hjärta….och vad skönt att du kommer att fortsätta blogga kring det som är du :-)…det är dina andliga inlägg som jag gillar och som även fyller på min egna andlighet <3…lycka till i fortsättningen
  kram Åsa

 56. Åsa: Vad roligt att höra, tack snälla du! Kramalin

 57. Stor varm kram till dig Malin och lycka till med de nya idéerna. Kravlöst, lustfyllt och på dina villkor låter fint tycker jag. Vi hörs!

 58. Queen of Kammebornia: Det låter underbart!

  De varmaste av kramar

 59. Jag kommer fortsätta följa dig! Ännu mera nu få jag gillar det andliga 🙂 kramar Annica i Hunsen

 60. Annica: Tack snälla, så roligt att höra! <3

 61. Kära Malin!

  Vilken underbar nyhet. Fantastiskt att få ta del av ”hela” dig nu på din nya blogg. Det andliga inom oss är viktigt, för mig har det varit en del av mitt liv mer eller mindre omedvetet ända sedan jag var barn. Nu lever jag ”medvetet” andligt sedan 20 år tillbaka, vilket är så naturligt och en del av min vardag. Önskar dig tid och ro att skriva dina böcker, för böcker ska man inte bära omkring i huvudet. De ska ner på papper och spridas till andra människor. Själv ska jag försöka att lämna in ett manus till förlag nu i januari.

  Vänliga hälsningar från Jenny

 62. Jenny: Tack! Ska hålla tummar och tår hårt för dig!

  Kramalin

 63. Är det inte häftigt ändå när man gör ett aktivt val i livet som verkligen påvisar en förändring, tar ett steg mot något annat och kan känna skillnaden det gör på en sekund? Jag tror detta kommer bli jättebra för dig och er. Jag har, likt andra, också funderat på tiden du måste ha lagt ner på bloggen hittills och att du fått det att gå ihop. Det var en riktigt bra blogg, har gillat ekoprägeln men kommer även att gilla den nya bloggen. 🙂

  Ta hand om er!

 64. Sara i Falun: Roligt att höra! Tack detsamma och många kramar till er!

 65. Allt har sin tid. Lycka till i fortsättningen och tack för denna tid, alla recept, alla ekotips och alla allt annat du bidragit med i bloggen!
  Samma dag som du skrev detta startade jag min första blogg(om husbygge). Det har jag velat länge, men inte kännt att det var tid för det, så jag säger igen: Allt har sin tid.

  kram

  Sofia

 66. Sofia Pekkari: Tack själv och STORT lycka till!

  Många kramar

 67. Men du vad härligt att du vågar göra det som är bra för dig och er, helt rätt! Ser framemot att kika in lite nu och då för att se hur Livet På Lyckobacken ter sig 🙂
  Fin hemsida förresten och bra jobbat med Ekonördarna!!

  Kramen

 68. Carro B: Tack snälla! <3 Kram, kram!

 69. Först tänkte jag direkt ”nej, men då kommer jag inte få reda på hur det går med nya bebisen” sedan såg jag att det kommer fortsätta vara en blogg och blev då glad igen 🙂 Även om jag uppskattat otroligt mycket att bloggen haft en eko-prägel (som jag lärt mig otroligt mycket av) så skulle det ändå varit den personliga (och andliga) delen jag skulle saknat mest. Har också tänkt att det måste vara ett otroligt jobb med bloggen och tänkt att det måste ta enormt mycket tid. Jag är glad att jag får fortsätta följa er om än i annat format. Ska bli kul att fortsätta läsa om det andliga 🙂
  Kram // Anette i Umeå

 70. Anette H: Vad glad jag blir, tack så hemskt mycket!

  Varma kramar