3 x lakrits med extra allt!

Hittade detta recept på någon blogg, minns tyvärr inte vilken, och känner att det nog är läge att göra den. Vad tror ni?

Lakritsparfait med lakritskolasås & saltlakritskross

8-10 port.

Parfait:

5 st. äggulor *
1,25 dl. florocker *
5 dl. vispgrädde *
2,5 msk. lakritsolja *(Créarome har en bl.a som jag brukar köpa på Grön Gåva.)

Lakritskolasås:

2 dl. vispgrädde *
1 dl. strösocker *
1 dl. ljus sirap *
1 msk. lakritsolja *

Saltlakritskross:

Turkisk peppar

Vispa ihop lakritsoljs, äggulor och florsocker till en krämig smet. Vispa grädden fast i en separat bunke och vänd sedan ner den i äggsmeten. Vänd tills allt löst sig. Häll upp i stor form, ca. 1,5 l., och frys i 4 – 5 timmar eller över natten.

Koka upp alla ingredienserna till såsen i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca. 3 – 4 min. tills såsen tjocknat något. Häll upp i en skål och låt svalna, rör gärna om då och då. Ställ kallt fram till serveringsdags.

Lägg önskad mängd Turkisk peppar-godis i en mortel och stöt så att godiset krossas i mindre bitar.

Doppa parfait-formen i varmt vatten så att den lossnar något från formen och stjälp upp på ett fat. Låt stå i kyskåpet i ca. 20 minuter innan servering. Då smälter den sakta och får en krämig konsistens. Häll lakritskolasås på toppen och dekorera med krossad Turkisk peppar.

Njut!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: