Att bota negativitet med glädje!

Sedan jag började med affirmera med hjälp av Lagen om attraktion 2008 blir jag allt mer medveten om vad jag gör fel, vad jag kan bli bättre på och vad jag själv kan förändra gällande mitt tankesätt.

Det allra effektivaste knep jag kan dela med mig av är hur man bemöter andras gnäll. På gamla bloggen tog jag bl.a upp hur man skakar av sig negativitet som andra försökte pådyvla en och hur man kan handskas med motgångar men nu tänkte jag mer på när andra vältrar sig i sin egen olycka. Det absolut värsta man kan göra, både för dem och för en själv, är att hålla med! Dels för att man själv riskerar att dra åt sig deras negativitet och lätt kan råka omvandla den till sin egen empiriska trots att så inte alls är fallet. Men – också för att de då får en anledning att fortsätta må dåligt ‘eftersom Malin tyckte också att det var dåligt gjort/befogat’ etc.

För ett tag sedan blev detta fasligt tydligt då jag återberättade för Johan hur jag sprungit in i en bekant som av en massa, ändå relativt ‘simpla’ (inte min mening att förringa någons känslor), anledningar inte mådde bra. Detta är inte Sveriges mest positiva människa annars heller och jag blev ärligt talat spyless då vi nu sprang in i varandra efter ganska många månader och hen direkt började rabbla upp allt så fort jag frågade hur det var. Förvisso, jag gillar de som faktiskt vågar säga att allt kanske inte är bra som svar på standardfrasen ‘hur är läget’ men till en viss mån. Efter ett par minuter hade jag fortfarande inte fått en syl i vädret och kände hur dennes irritation smög allt längre inpå mig. Till slut flikade jag in positiva motmeningar här och där, ‘jamen så skönt att du i alla fall får…’, ‘vad bra att du, trots det, kan…’osv. Jag märkte hur hen blev oerhört irriterad på att jag liksom inte tog till mig dennes ilska och irritation vilket (alltid) ledde till mer gnäll för ett tag och hur provocerande det blev att jag inte beklagade mig, höll med hen eller också frossade i både snor och ledvärk.

Men det spelar ingen roll! Och det spelar ingen roll att vi pratades vid typ en kvart och jag knappt fick frågan hur jag mådde för mitt agerande bidrog till två saker;

– jag var fortfarande pigg, glad och mitt vanliga jag då vi skildes åt eftersom jag hade använt positiva känslor till att bygga upp en barriär mellan mig och den slukande negativiteten

och

– jag bidrog förhoppningsvis till att hen fick någon positiv infallsvinkel på något av besvären. Och även om så inte är fallet så bidrog jag inte till ytterligare misär genom att spä på med mer diskvatten! 😉

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Att bota negativitet med glädje!”

 1. Positivitet äger! En annan sak som är ”bra” är att om man någon gå g mår dåligt över ngt har iaf jag lättare att utvärdera om det är ”på riktigt” eller om det går att bota med positivism.

  Kram för en bra dag!

  (Sitter i väntrummet för RUL i skrivande stund)

 2. Ellinor: Åh! Lycka till! <3 Kraaam

 3. Kloka tankar och ett bra förhållningssätt. Det där med att låta negativitet rinna av och inte ta fäste, det är bra.
  Brukar tänka i de lägena, ‘jag är en gås’, för att inget fastnar på den vackra fjäderdräkten utan endast rinner av utanför, utanpå utan att få fäste. Det gillar jag!
  Tänk egentligen så fantastiskt det är att känna lycka och att vara nöjd och glad i sitt liv. Det är en gåva att ömt vårda. Tror inte att så många människor känner så.
  Kram på er.

 4. Fembarnsmamman: Det där med gåsen är bra, jag gillar det. 🙂

  Kramis

 5. Du är så klok!!

 6. Anna Grundberg: Tack snälla!