Egoboost, egologisk eller bara ego?

image

Oavsett vad man väljer att kalla den så är den viktig att planera in – den där tiden man vet redan innan att man kommer att må bra av. 🙂 Vi har inte så mycket egentid på vift, jag & Johan, eftersom vi gärna håller oss hemmavid tillsammans allihopa, det mår vi bra av. De studiecirklar i har en gång/vecka är rätt tillräckliga. Sen somnar våra barn lätt och ledigt om kvällarna så kl. 20 är det ‘fritt fram’ att företa sig de saker man inte gärna gör i närheten av barnen; målar tavlor, spår, mediterar eller gör manikyr. Hursomhelst så är det viktigt för mig att planera in kvällar av ingenting, att läsa, sticka eller göra om arrangemanget ovanpå det där skåpet. Saker som helt låter tankarna vandra fritt och komma och gå som de vill. Det är då jag kommer på de bästa grejorna och lösningarna. Dessa kvällar är märkta Egoboost i min kalender.

Gör ni nåt liknande? Vad prioriterar ni i så fall att göra?


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Egoboost, egologisk eller bara ego?”

  1. Jag vet inte om det är graviditeten eller vad det är men jag orkar ingenting. När lillen lagt sig på kvällen (oftast innan 20) sitter jag i soffan en stund sedan går jag och lägger mig. Har varken lust eller energi till något öht. Lite tråkigt faktiskt…

  2. Ellinor: Det är säkert graviditeten – håll ut!!!

  3. Elsa har en period nu när hon somnar sent – så kvällarna blir väldigt korta. Jag och maken är inne i en period nu när vi ser på tv-serier tillsammans när barnen sover. Just nu tittar vi på ”gengångare” på Svt play. Även om det är ”glo på skärm” så blir det något vi gör tillsammans.

    Jag skulle gärna ägna mer tid åt mitt pysslande, och att sy, men då vi bor så trångt så är syhörnan inställd i sovrummet och då blir det ju inte så mycket gjort efter läggning. Det får bli när lillebror sover middag istället.

  4. Jenny / Ekomamma i stan: Det viktiga är nog inte VAD man gör utan ATT man gör nåt som man mår bra av. 🙂

    Roligt att läsa att det går bra med lillebror. 😀