Kladdkake-snittar

Bästa vännen bjöd på dessa på kalas för några helger sedan och herrejösses – det är de godaste småkakor jag ätit! Gör. Dem. Nu!

250 gr. smör *
2,5 dl. socker *
5 msk. mörk sirap
2,5 msk. kakao *
2,5 tsk. vaniljsocker *
1 tsk. bikarbonat
5 dl. siktat dinkel *

Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rulla ut 4 st. längder och lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Grädda i 15 min. 175 – 200 grader. Skär långa sneda snittkakor och ät med en gång. Har man bra självdisciplin fungerar det även att frysa in dem eller förvara svalt i en torr burk. 😉

image

Här är en laddning som barnen bakade. 😀


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Kladdkake-snittar”

  1. Måste prova dem! Men då jag försöker minska ned på sötsaker och godis tills påsk så får dessa nog vänta 😐

  2. Linda H: Väl värda att vänta på. 😛