Som ett vykort från förr

image

Det är fint med minnen! Jag som är en riktig arvegods-, loppis- och secondhand-junkie älskar att omge mig med gamla saker som har ‘själ’, karaktär och berättar en historia. Hursom känns det viktigt att minnen får vara just minnen och behandlas därefter. Att de inte blir ett bagage som tynger den ryggsäck vi ska fylla med nya spännande och intressanta upplevelser! Jag har så länge jag kan minnas alltid ältat saker. Varför sa han si, varför gjorde hon så, varför hände det? osv. Inte förrän jag, mycket tack vare Eckhart Tolles bok ‘En ny jord’, kunde acceptera att 1) Tiden är blott en illusion och 2) Det finns bara nu kunde jag bli bättre på att slappna av och lämna det som redan är förgånget där det hör hemma –i det förflutna. Saker som redan inträffat kan inte längre påverkas så varför låta dem bli till en börda? Det enda som existerar är nuet och redan nu är det ett annat nu än det första jag skrev, så förgänglig är faktiskt vår dyrbara tillvaro. Det känns viktigt för mig att verkligen praktisera medveten närvaro. Det är då jag gör det som jag är mitt bästa jag – den bästa vännen, hustrun, mamman, dottern, mediumet eller rådgivaren. Även bra saker kan stanna i det förflutna för att inte stjäla för mycket rtid av nuet och framtiden. De blir lätt måttstockar för kommande, liknande händelser och det blir lätt att saker man återupplever med gamla minnen i bakfickan aldrig når upp till samma standard.

Nej, låt det gamla och redan upplevda vara just det och ta fram dem bara ibland, likt ett vykort från förr, och se på varje ögonblick med nya ögon för att optimera tillvaron och skapa ett drömscenario varje dag!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Som ett vykort från förr”

  1. Amen till det!!!! Nu är NU, magiska små mirakel att hanteras varsamt. Och varje tanke i varje nu formar vår nästa nu – formar vårt liv.

    Kram

  2. Sara – lev livet levande: Helt rätt, min vän!

    Kraaam <3

  3. Jag har duktig på att älta saker och det blir alltid på kvällen när jag ska sova. Det är sant det du skriver och jag jobbar på att bli sämre på att älta. Jag har börjat tänka att det där blev inte bra och vad kan jag göra för att det ska bli bättre nästa gång….. Jag har försökt sedan fler år tillbaka att inte ha personer som sprider negativ energi eller liknade i mitt liv eftersom det tar så mycket av mig att hålla uppe positiviteten och motverka det negativa.

  4. Linda H: Skönt att du inser vad som får just dig att må bra – det är ju det allra viktigaste!

    Kramalin