Vad ska vi köpa?

Inför Leons födelse köpte vi på oss en massa – både bra/nödvändigt och sämre – och allt var såklart ekologiskt och giftfritt. 🙂

Inför Lunas ankomst sålde och skänkte vi bort de saker vi ansåg vara icke-nödvändiga för oss och kompletterade med det lilla vi saknade, t.ex fler tvättlappar i bomullsflanell, nya nappar, en egen nallebjörn och egna snuttefiltar. Sedan har hennes garderob kompletterats genom storlekarna eftersom det inte alltid riktigt stämt årstidsmässigt med det hon ärvt + att hon fått några klänningar. Dessa plagg har köpts begagnade på Tradera eller nya, ekologiska.

image

Behöver då något införskaffas inför påsk och Lillmys? Eh…nej, vi har verkligen allt! Jag har budat hem några fler underlakan från Tradera, väl använda och mjukt nötta, eftersom vi upplevt att det just är underlakanen vi behövt byta om de t.ex kissat igenom, och några Natursuttar samt en mjuk, ekologisk nalle ska inköpas i veckan. Jag är på superjakt efter en badbalja i emalj eller trä på alla möjliga begagnatsajter så om ni vet av nån – hojta gärna! Sedan har jag, Leon & Luna tillsammans köpt BB-kläderna som hen ska åka hem i. Så har vi gjort med alla och sparat i deras egna låda för framtiden. 🙂 Snuttar i ekologisk velour finns REA-fyndade till Lillmys i garderoben sedan 1,5 år tillbaka.

Det är så skönt att bo så stort att man kan hamstra och spara och slippa kompletteringsköpa men det ska bli rätt skönt att kunna sälja av och skänka bort det Lillmys växer ur allteftersom också. 😉

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Vad ska vi köpa?”

 1. Så skönt att känna att det som behövs redan finns:-)
  Hade jag fått barn nu så hade jag varit mycket mer noga med vad och hur mycket jag hade behövt…men varken tanken eller utbudet fanns för 22 år sen när vi fick första tjejen!
  Trevlig helg/Ulrika

 2. Ulrika: Nej, men det är ju så. Det förändras så mycket med tiden. 🙂

  Detsamma! Kramalin

 3. Vilket bra inlägg!
  Jag tycker det är svårt att veta vad jag ska spara och inte, men jag har gjort mig av med allt som inte använts, rensat bort den mesta plast som kommit till oss och det jag är osäker på har lånats ut till vänner med små bebisar. Vi har inte bestämt om det blir ett barn till så de bästa kläderna sparar vi (och fuktionsytterkläder..)
  Skuller det bli ett lilla syskon i farmtiden kommer jag inte behöva skaffa fler saker: det blir ett absoult minimum nu när jag vet vad som egentligen var helt onödigt…

 4. Sara: Låter vettigt. Och då vi vet att Lillmys är vårt sista så kommer vi att hiva allteftersom och det ser jag fram emot. 😉

 5. Åh, visst är det härligt att tänka och fundera och boa inför ankomsten! Jag längtar efter våren då jag ”får” börja! Gissar på stor nostalgitripp då jag går igenom Arvids garderob, har sparat allt men kommer få slänga en del som är utnött/illa nersmutsat.

  Måste kännas skönt med nr 3 för då har man ju flerbarnserfarenheten också!

 6. Ellinor: Ja, det känns fasligt lugnt och tryggt. 🙂