Vänd ansiktet mot solen och våga möta ljuset

image

Det slog mig rätt insiktsfullt då jag låg sjuk förra helgen och verkligen hade tid för eftertanke. Då jag inte gjorde så mycket mer än sov och stapplade upp och gick för att kissa (händer MÅNGA gånger som gravid i vecka 32 vill jag lova. 😉 ) och varje gång då passerade min älskade 30-årspresent; Ulrika Hydman-Vallienvasen som Johan så omsorgsfullt fyllde med tulpaner på fredagskvällen. Blommorna dricker sig verkligen berusade på solljus! Som nyutkomna kattungar lapar de i sig det ljusa och välgörande likt första modersmjölken. Varje dag! Jämt! Jag som har en stor, blomstrande trädgård sommartid har såklart sett detta ‘fenomen’ förr men nu då jag, som blivande trebarnsmor, fick ett par extra dagar med vad som kändes som all tid i världen blev jag så delaktig i det. Hur de så sakteliga på förmiddagen började vrida sig och sträcka sig mot fönstret för att,vod lunchtid nästan vara pressade mot det kalla glaset och med blombladen fullt utspärrade, nästan som i panik, för att kunna sola sig i strålarnas glans. Och sedan på eftermiddagen, framemot kvällningen då denna bild togs, åter igen stå strävsamt raka i sin vasmed blomman så där lagom utslagen, varken stängd eller öppen egentligen.

För oss som bor på norra halvklotet, och vi som bor norrut på det, är det av största vikt att göra precis som de kärlekstulpaner Johan skänkte mig – att också i panik (nåja, med visst mått av modifiering) sträcka oss så nära solen det bara går. Att insupa ljuset utan solglasögon minst 30 min. per dag så att det verkligen når in i vårt innersta. Sommartid är det därför viktigt att välja tider på dygnet då.solen inte är för varm eller för UV-farlig. Förra sommaren fick jag som av en (andlig) händelse ett helt annat förhållningssätt till solen och dess påverkan på mig och jag har aldrig mått så bra någon sommar!

Så, i väntan på sommaren – gör vad ni kan för att närma er solljus, men bli inte övermodiga och flyg inte för nära, tänk på Ikaros! 😉


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: