Etik & moral

Jag får ofta mail från er läsare och potentiella kunder om vad jag gör om jag får veta nåt otäckt då jag jobbar. Vad gör jag om jag ser allvarlig sjukdom, sorg eller död då jag spår eller guidar?

image

Svaret är att det gör jag inte! Inför varje gång jag sätter mig ner med en distanskund (eller mitt emot en fysisk också för den delen) så tar jag några djupa andetag och känner in energierna från klienten. I samma veva ber jag också om att få veta de goda och utvecklande sakerna. På så vis får jag inte veta eventuella hemskheter mer än att jag kan få till mig att någon kanske behöver uppsöka t.ex en läkare för en viss åkomma eller visst besvär. Vad det sedemera leder till hos doktorn vet inte jag men då har jag förmedlat min del.
Det ligger ett ytterst stort ansvar i att guida andra och spå i medmänniskors liv. Det förflutna och nutiden må så vara för det kan klienten bekräfta eller i alla fall relatera till men eftersom framtiden ännu är oviss för de flesta blir mitt budskap som medium väldigt viktigt för oerhört många. Om jag då inte är försiktig med vad jag förmedlar och också hur kan det få förödande konsekvenser, speciellt eftersom jag i nuläget mestadels jobbar på distans.

image

Jag är inte utbildad att ta hand om eventuella ledsamma sviter från en spådom och vem skulle varken vilja skicka ett mail, eller få ett, som innehåller ‘din sambo kommer att gå bort i cancer inom en snar framtid’? Och för att jag själv inte ska duka under av ledsamt avsäger jag mig det sorgsna för att skydda både mig och klienten!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Etik & moral”

  1. Hej, du tar upp något som är väldigt viktigt. Det handlar lite om kind bemötande. Vad man gör med all information man få osv. Var hos en spå dam som spådde negativt om mitt förhållande and andra saker, blev en väldig jobbig period efter. Så klok resonemang av dig:-)!

  2. Emma K: Tack snälla, det värmer! <3

  3. Verkligen genomtänkt och bra. Jag tänker att när du jobbar med att hjälpa andra och gör ett aktivt val att fokusera på utveckling, det positiva hos den du möter, förstärka det goda – kan det i sin tur bidra till att personen kan hantera eventuella motgångar på ett bättre sätt. Livet händer och kan man bli bättre rustad för att klara av det så är ju det bara gott.

    Kram till hela familjen.

  4. Sara i Falun: Tack snälla, så oerhört fint tänkt! ♡ Kram tillbaka!