Kraftbringare i smyckeskrinet

Egentligen har jag inget regelrätt smyckeskrin utan mina små skatter förvarar jag framme ovanpå vår antika byrå i ett lika gammalt fat jag fått av svärmor. Där finns alla mina ‘andliga smycken’ – smycken som på ett eller annat sätt ger kraft, inspiration och motivation både i vardagen och mitt arbete.

Här ser ni några av mina favoriter;

image

Mitt gudinnehänge med moldavit – en kraftfull sten som är ett mörkgrönt glasmaterial. Bildades vid ett meteoritnedslag för ca. 15 miljoner år sedan och namnet moldavit kommer från floddalen Moldau. Vid meteoritnedslaget smälte delar av berggrunden ner och resterna slungades upp i atmosfären för att sedan dala ned på jorden.

image

Ett sirligt hänge med infattad turkos – ädelstenen för det nya, åttonde 121212, chakrat; thymuschakrat.

image

image

image

Olika ädelstensarmband.

image

Ängeln jag designat. 😀

image

En Traderafyndad ametistring.

image

Fröjelkulan från Gotland.

image

Hänget som betyder intuition.

image

Mitt kraftdjur, mitt totem, korpen.

image

Mitt regnbågsskimrande druzyhänge.

image

Jag manifesterar ett underbart liv-hänget.

image

En silverinfattad bergkristall.

image

En silverinfattad ametist.

image

En regnbågsfluorit kristallbullet från Anna på hippi-inn.se


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Kraftbringare i smyckeskrinet”

  1. vilka härliga och kraftfulla smycken. De passar dig!

  2. Linda Näslund: Tack! De är verkligen favoriter allihopa. 🙂

  3. Är det inte väldigt svårt att hitta äkta turkoser? Har letat en massa online men det verkar som att de flesta turkosa stenar är infärgade sådana (alltså ej äkta vara). Var finns äkta turkoser att köpa?

  4. Mary Sane: Ofta är det howlit som färgas turkos men bl a Amuletten och Kristallrummet har äkta turkoser. Ofta skenar priset iväg lite då och det ger en indikation om äkthet.

  5. Amen vad bra, då vet jag! 🙂 Tack för ditt snabba svar.

  6. Mary Sane: Varsågod! 🙂