Claras turbomousse

Clara tipsade om en god mousse som dessutom är lätt att variera. I kommentarsfältet tipsades också om andra smakkombinationer, bl.a lakritschoklad och flingsalt. Vi som vill köra eko hela vägen tar då mörk ekochoklad och t.ex Kung Markattas lakritspulver. 🙂

Här kommer i alla fall Claras apelsinvariant;

8 pers.

Hacka 200 gram choklad * och smält i ett vattenbad. Ta därefter ett zestjärn eller ett rivjärn och riv bort det yttersta skalet från två apelsiner *. Blanda ner i chokladen. Låt den svalna och blanda därefter i 4 äggulor *. Vispa i dem en åt gången. Vispa därefter fem deciliter grädde * luftig och hög. Blanda ner 3/4 av grädden i chokladsmeten och rör till en jämn smet.

Spritsa sedan ut smeten i åtta portrionsformar. Klicka över lite grädde och dekorera med lite apelsinzest. Ställ i kylen en timme och låt stelna innan servering.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: