En trebarnsmorsas bekännelser

Hur är nu livet som trebarnsmamma så här efter ca. 7 veckor? Jag måste säga att det är alldeles vanvettigt förträffligt! Livet är på topp och jag känner mig lugn och harmonisk och ofantligt lycklig. ♡ Det blir såklart lättare för varje barn, man har vanan inne och redan, i alla fall vi, väl fungerande rutiner. Man är inne i blöj- och extrakläder-svängen och har mer eller mindre påverkad nattsömn.

Leon och Luna har ett otroligt starkt band mellan sig och redan har Love knutits upp i det. 🙂 De har honom ofta och gärna hos sig när de leker och han tilldelas roller som han, alldeles ovetandes, tydligen genomför med bravur. 😉
Det gör att de redan är en osviklig treenighet som för varje dag växer sig större och starkare trots Loves ringa ålder.
Allt detta gör ju att det blir enklare att få ett till barn, att allt redan fungerar bra hemma, och får man sedan en lugn & trygg liten ja, då byggs enkelheten på. Vi har integrerat Love i kvälls- och nattningen så det är lika enkelt för en av oss vuxna att lägga alla tre ensam och på ett par minuter sover alla gott. Det känns som att nu kommer äntligen belöningen och skördefesten efter tre jobbiga graviditeter, en prematurförlossning och två ‘nu skjuter det ut ett barn ur dig med rekordfart’-förlossningar. Nu är vi helt kompletta och klara i detta och jag njuter till 100 % av bedriften!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

16 kommentarer till “En trebarnsmorsas bekännelser”

 1. Härligt! 😉

 2. Linda Sjölund: 🙂

 3. Åh, vad jag skulle önska att det kom en ”Lyckobackens guide till få och ha barn”-bok!

  Jag är snart 33, och jag och min kärlek har inget barn än, mest för att varken jag eller han riktigt har vågat. För mig känns det som att jag inte vet hur man skapar det där fina. Jag har liksom ingen mall eller erfarenhet att utgå från.

  Men när jag ser och läser om ert liv på Lyckobacken blir jag helt varm och längtar: om det är SÅ DÄR det kan vara så vågar jag ju! Då VILL jag ju! Om mitt liv faktiskt inte behöver vara slut och bli bittert bara för att vi får ett barn..! (Ty det är den upplevelse jag lärt sedan barnsben.)

  Så – en handbok med er klokhet, andlighet och kärlek skulle vara heeeelt underbart välkommen. 🙂

 4. Saga: Fina du – dina rader av beröm gör mig alldeles varm! Tack! ♥
  Gör som havet – VÅGA! Det kommer en bok i framtiden men förmodligen inte i rätt tid för dig, jag är ju för upptagen med att mysa! 😉
  Svaren till allt finns i hjärtat och så även hos er. Livet blir vad man gör det till så ställ in intentionen att få det perfekt så blir det super! 🙂
  Maila gärna om du vill. 🙂

  Kramalin

 5. Åh, tack för ditt fina fina svar! Jag blir alldeles tårögd. Jag inser nu att det nog är en stor och känslig fråga för mig, det här. Större än jag vågar erkänna. Men du och det liv du skapar är en så stor förebild för mig, må du tro. Just den där KÄNSLAN. Det är ju det enda som räknas. Frekvensen man vibrerar på. Tillit och kärlek, kärlek, kärlek.

  Kanske mejlar jag. Tack. 🙂

  Stor kram från Saga

 6. Saga: Varm kram tillbaka!!! ♥

 7. Det høres helt herlig ut, kos dere så masse med livet dere har skapt 🙂

 8. Balanse: Tack! ♥

 9. Det är som saga säger, helt underbart att läsa om dig och er familj. Jag blir både berörd, glad och inspirerad.

  jag är innerligt tacksam för det lilla barn som växer i mig nu och ofta slås jag av tanken att jag är lycklig över att familjen växer och jag vet verkligen vad som är viktigt i livet nu. När denna dagen (snart) är slut har jag 9 arbetspass kvar sedan ska jag vara ledig läääänge!

 10. Ellinor: Så himla skönt för dig! ♥ Kramalin

 11. Ett inlägg som beskriver era kvälls-och nattningsrutiner skulle jag hemskt gärna läsa. Nummer två här hemma är 11 veckor och ingår inte i treåringens nattning, men det hade ju varit skönt 🙂

 12. Emma: Då kommer det ett sånt snart! 🙂

 13. Jag hittade hit via Underbara Clara och fastnade direkt. Du skriver så bra och fint – men jag hade ju nyligen bestämt mig för att det är tillräckligt och bra med två barn. Få mig inte att tveka nu! De är också födda 2008 och 2011 och jag tror inte att det skulle bli så bra med ett tredje, min tid och mitt tålamod skulle tryta. Men det är väldigt vackert när du beskriver hur det är i er familj, med efterrätten Love. Tack!

 14. A-mamman: Välkomme hit! Och tack för allt beröm. 🙂

  Kramalin

 15. Vad härligt det låter! Stor kram!

 16. Queen of Kammebornia: Kram tillbaka! ♥