Isig melonsoppa

Detta recept får i alla fall mig att toklängta efter sommaren!

image

(Bildkälla.)

4 pers.

1 kg. mogen honungsmelon 
1 dl. vatten 
1 dl. socker *
1 msk. pressad citron *
citronmeliss *, färska bär*

Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet. Slå citronsaften över och rör om väl.Koka samman vatten och strösocker i 5 min. till en sockerlag. Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagen till behaglig soppkonsistens. Ställ in i frysen ca. 2 timmar, rör om ordentligt efter en timme. Skeda upp i cocktailglas, dekorera med citronmeliss och färska bär.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Isig melonsoppa”

  1. förstår dig den ser ju riktigt smarrig ut 🙂
    kram Åsa

  2. Åsa: Ja, tänk nu i sommar! 🙂

    Kramalin