Joulas äppelpaj med riv

Denna bara måste ni göra, OK? Hur smarrig som helst och superenkel. Serveras med fördel med hemmagjord vaniljvisp. 😛

2 äpplen * 
1 lime*
2 siktat dinkel *
100 gr. smör *
100 gr. riven mandelmassa 
75 gr. grovhackad vitchoklad *

Skala och kärna ur äpplena. Skär i tärningar lägg i en skål och pressa över saften från limefrukten. Blanda och låt stå tills pajdegen är färdig.
Skiva ned smöret i mjölet och riv ned mandelmassan, blanda väl till en deg. Låt vila i kylskåp 30 minuter. Fördela äppletärningarna i en smörad ugnssäker form. Kläm eller kavla ut degen till ett täcke som läggs över äpplena.

Grädda pajen i 200 grader i 20 min. Grovhacka den vita chokladen och fördela den över pajen. Grädda ytterligare cirka 5 min. eller tills chokladen är gyllene. Låt pajen vila i rumstemperatur i cirka 20 min. Servera därefter med t.ex vaniljvisp eller glass.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Joulas äppelpaj med riv”

  1. Åh, det här MÅSTE jag ju testa!! Låter sjukt gött!

  2. Nova: Den är farligt god! 😉