Marängtårta

Johans favorittårta (och kanske min med vid närmare eftertanke) är en frasig marängtårta med söt botten. Fyller man den med vispad vaniljgrädde och skivad banan så är man så nära himmelriket nan kan komma, jag lovar!

Mina blir alltid hejdlöst fula men skitgoda så det går jämt upp. 😉

1 plåt, 150 grader

3 äggulor * (spara vitorna) och
1 dl. socker *

vispas ljust och fluffigt.

150 gr. smält smör *
0,5 dl. grädde *
1,5 dl. mjöl *
2 tsk. bakpulver

vispas ner i äggsmeten.

Smörj ett bakplåtspapper med smält smör och ströa med ströbröd *. Häll på smeten och bred ut med en slickepott.

Vispa de 3 äggvitorna * och rör ner 2 dl. socker * och 0,5 tsk. vaniljsocker *. Häll på marängsmeten på tårtbottwn. Grädda i 150 grader i 30 min. mitt i ugnen

Ta ut och låt kallna. Dela och lägg på fyllning på den fulare delen. Lägg på locket och njut. Helst med gaffel direkt från plåten tillsammans med någon man tycker extra mycket om. 😉

image

image

image

image

Och blir tårtan för hiskelig, som i detta fall, täcker man den med mer grädde och bär eller frukt. 😉


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Marängtårta”

  1. Vad lustigt! Har precis sjunkit ner i soffan efter att ha bakat en liknande favorittårta. Den är ljuvlig! Gör min med nötter i marängen och hallon mellan grädddlagren. 🙂

  2. Anna: Gud så gott!!!

  3. Den tårtan brukar min mormor baka, hon kallar den för ”Rut-Aina kaka” och min svärmor kallar den för ”Kanslikaka”. Kärt barn har många namn 🙂

  4. Jenny: Ha, ha, ja verkligen!

Lämna gärna en kommentar