Vivobarefoot Kali

Som ni vet är jag barfotafrälst! Ifjol köpte jag ett par löpskor i barfotamodell med 3 mm. tunn sula och älskade dem. Jag fick en helt annan hållning och mådde mycket bättre i kroppen efter promenader och sedemera joggingrundor i dem.
Då de dock var extrema i färgkombinationen passade de inte mig som vardagsskor och jag vet dessutom inte om man vill gå i sina träningsskor dygnet runt dagligdags heller.
Nu då jag vet att barfotaträning är min grej slog jag till på ett par vardagsskor i ballerinastuk. Modellen heter Kali och även dessa är från Vivobarefoot. Diskreta så att de passar till både vardag och fest, kjol och haremsbyxor och hårdrockaren i mig likväl som kulturtanten som tenderar att dyka upp då och då. 😉

image

Dessa är även de sjukt sköna, så mjuka att det verkligen känns som om man är barfota men ändå med den klädda känslan. Vore det inte för att jag, trots otaliga behandlingar, lider av extrema besvär med fotvårtor så skulle jag vara barfota helt men det ömmar för mycket då vissa växer på varandra och det dessutom inte ser trevligt ut. Barfota är jag hemma på Lyckobackens gräsmatta.

Det är viktigt att läsa på (Googla) om barfotaträning- och skor så att man tar det successivt. Det är ett helt nytt sätt att löpa och gå på för kroppen så man kan göra illa sig om man inte är försiktig och tar det pö om pö.

Jag köpte mina från en shop i UK och slapp då tull och fick hem dem på endast tre dagar. Valde dock att betala i USD då det blev mest förmånligt. Tjänade ett par hundra SEK på detta. 🙂


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

30 kommentarer till “Vivobarefoot Kali”

 1. jag har blivit väldigt nyfiken på barfotaskor. älskar att gå barfota,men det funkar inte överallt. vill du berätta var du köpte dina skor?

  linda

 2. Linda Näslund: Jag köpte dessa via vivobarefoot.com men de som jag springer i köpte jag på nån svensk sida. Bara att googla. 🙂

 3. Vad roligt att du hittat ngt du verkligen gillar!

  Stackars dina fötter! Jag har typ två vårtor ibland och tycker det blir drygt…

 4. Ellinor: Ja, det är riktigt drygt! 🙁

 5. Du kanske har prövat alla kurer som finns, men jag måste för säkerhets skull tipsa dig om Vårtfri som finns på apoteket. Ta ett fotbad, torka fossingarna och använd nagelsaxen till att gröpa ur (!) vårtorna (nej det gör inte ont om man är försiktig och tar lite åt gången). Sedan pensla på med vårtfri, upprepa en gång i veckan och till slut är de borta! Har haft vårtor sen jag var liten, och det här är det enda som har funkat…Har inte en enda vårta nu, och då har jag tidigare haft minst 7 stora, smärtsamma vårtor på varje fot. Prova detta om du inte gjort det! Vårtfri är rätt dyrt men i gengäld behöver man bara göra behandlingen en gång i veckan. Låter som att jag är sponsrad, haha! 🙂 Det är jag absolut inte men jag har själv lidit så fruktansvärt av mina fotvårtor så jag vill verkligen hjälpa alla jag kan…

 6. Mary Sane: Tack snälla! Har testat det också men inget hjälper. Har 9 st. nu men som mest har jag haft 38 (!!!) st. Sjukt…men – kanske värt att testa igen?

 7. Tummen upp för barfotaskor. Jag kör med fivefingers and I löve them. Blev lite nyfiken på dessa också. Ser liksom lite perfa ut som vardagssko, även om jag sportar mina svarta fivefingers i alla sammanhang typ, 😉
  Tack för att du delade med dig!

  Fotvårtor hade jag som ung. Gick till en tjärn, doppade fötterna bland alla grodyngel som simmade där en stund. Fotvårtorna försvann efter en tid. True story.
  Ps. Inga grodyngel skadades under fotbadet. 😉

 8. Angela: What? Låter helt otroligt! Fasen, det vill jag testa! Dessa är mina vardagsskor, mina löpskor ser mer ut som regelrätta gympadojor men led 3 mm. sula. 🙂 Älskar ditt PS förresten! 😉

 9. Verkar häftigt det där med barfotaskor men då jag får ont i fötterna och nedre elen av ryggen bara av att gå runt i strumplästen hemma tror jag att jag fortsätter med mina ortopediska sulor…

 10. Älvan: Så konstigt…synd att du missar denna optimala upplevelse!

 11. Åh vad trist att det inte funkade. Jag lider verkligen med dig, vet hur hemskt det är! <3 Hoppas du hittar nåt botemedel som funkar för dig! Kram!

 12. Mary Sane: Tack snälla! Kraaam

 13. Hej! Vilket härligt tips med barfotaskor 🙂 blev sugen på att prova! Måste också passa på att ge dig ett tips ang. fotvårtor, har också lidit av dem i flera år, vissa var stora som 5 kronor, men är nu helt fri från dem! Testade allt, frysning, olika medel, plåster osv. Det som tills sist fungerade var vårtfri i kombination med sådana där saliscylplåster som man klipper till i lagom storlek till (kommer inte ihåg namnet, men finns att köpa på de flesta apotek, kostar typ 30:-) Jag behandlade med vårtfri 2 ggr veckan och bytte plåster lika ofta, det sved dock en del men herregud vad det var värt det. Prövas kanske på egen risk, men fungerade för mig 🙂 Hoppas du får bukt med dem!

 14. Johanna: Men aj lav jo! Ska genast inköpas idag! Tack!!!

  Stor kram!

 15. Tusen tack för tipset! Jag är också barfotafrälst. Vi har skor åt lillen från Barnfota så att han kan gå med barfotakänsla året runt. Men att det finns snygga barfotaskor åt vuxna hade jag inte tänkt på.

  Många hälsningar,
  Constanze

 16. Constanze: Men så spännande – dem ska jag kolla upp! 🙂

 17. Fick idag höra att den vita saften från maskrosstjälkar ska hjälpa mot vårtor – värt att testa om du inte gjort det förut!

 18. Ellinor: Intressant!!! 🙂 Tack!

 19. Jag instämmer med Johanna ovan! det som hjälpte mig var vårtfri, varvat med plåster och urgröpning/filande. Gör lite ont men är lätt värt det! Alltså; plåster hela tiden, ta av, fila/skrapa pensla med vårtfri, plåster igen o.s.v. Jag själv har varit vårtfri i drygt 10 år sedan en sådan kur.

 20. Tipsare: Köper idag!!! Underbart att höra! 🙂

 21. Ville bara tipsa angående vårtorna. Hade en vårta i många år som inte gick bort trots upprepade behandlingar med olika vårtmedel. Sen testade jag att stryka på med lite ren tea tree oil (gröpte först ur med nagelsaxen som någon annan tipsade ovan). Den gick bort med en behandling och kom aldrig tillbaka. Smått otroligt tyckte jag! Kan inte garantera att det skulle fungera för dig men kanske värt att prova om du inte redan gjort det. Hoppas hur som helst att du hittar något som funkar!

 22. Hanna: Har inte testat det heller, tack snälla!

 23. Malin: Well yes. Alldeles sant. Det funkade på mig med grodyngelfotbad, kanske inte mysigaste upplevelsen. Har hört om vitlöksbit fastplåstrad på vårtan också.
  Tycker kanske Johannas tips låter vettigast gissar att det är samma slags plåster som man han klistra på hälen mot hård hud och sprickor =)
  Good luck!

 24. Angela: Jag tror på allt tills det motbevisas! 🙂
  Köpte grejor för att köra VårtFri och plåster idag som sommaren ska ägnas åt berått (vårt)mord! 😉

 25. Ja… det är väldigt konstigt. Men jag har olika stora fötter pga att fotvalvet är nedsjunket på den ena vilket i sin tur gör att jag får en felaktig benställning som påverkar höfterna, som påverkar ryggen… dominoeffekt.

 26. Älvan: Ajdå! 🙁

 27. Malin: Spännande! Keep us posted hur det går! =D

 28. Angela: Will do! 🙂

 29. Hej Malin! Jag klippte upp mina vårtor, (frustrerad och arg) med nagelsax, sen gäller jag salt i de. De dog.

 30. Malin: Åh! Tack!!! Allt är värt att testa i detta läge…