Choklad- och päroncheesecake

Till Lunas släktkalas gjorde jag en gigantisk chokladcheesecake med päron. Here we go!

En jättestor pajform eller gratängform

600 gr. Chocolate chip cookies
250 gr. smör *

600 gr. cream cheese
2,5 dl. Kesella
1 dl. socker *
1 dl. Maizena strö
2 tsk. vaniljsocker *
3 ägg *
1 dl. vispgrädde *
200 gr. mörk choklad *
0,5 dl. Xanté päronlikör
1 dl. kakao

465 gr. konserverade päron i lag
3 dl. päronlag
3 msk. potatismjöl
1 dl. vatten

Krossa kakorna och smält smöret. Blanda och tryck ut i formen. Förgrädda 8 – 10 min.

Vispa samman cream cheese och Kesella så att det blir lent och krämigt. Vispa ner socker, Maizena och vaniljsocker. Vispa sedan ner ett ägg i taget och grädden.

image

Smält chokladen över vattenbad och rör ner Xantén. Vispa ner 1 dl. kakao och sist chokladsmeten. Häll ostsmeten över botten och grädda långt ner i ugnen i 30 – 40 min. i 175 grader.

image

Täck med folie om den blir för mörk. Stäng av ugnen och låt stå kvar på eftervärme i ca. 30 min.

Låt kallna.

Mixa päronhalvorna och koka upp på spisen med lagen de låg i. Gör en redning med potatismjöl och 1 dl. vatten. Vispa till en slät kräm och låt koka upp.

Svalna och bred på cheesecaken och servera!

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

Lämna gärna en kommentar