Dagmars skånekaka

Jag är nog en sucker för sockerkaka egentligen och denna är min stora favorit! Ovanligt saftig och med härlig chokladsmak – då kan det ju inte bli fel, eller hur? 😉

2 ägg
2 dl. socker
150 gr. smör
3/4 dl. kokande vatten
3/4 dl. mjölk
2 msk. kakao
2 tsk. vaniljsocker
3 dl. diktat dinkel
2 tsk. bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölk. Häll det kokande vattnet över kakao och vaniljsocker och vispa slätt. Rör ner i äggsmeten och tillsätt mjöl blandat med bakpulver.
Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca. 45 min. tills kakan känns genomgräddad.

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Dagmars skånekaka”

  1. Om man som jag inte har något siktat dinkel hemma, tror du det går att byta rakt av mot vetemjöl? Tycker det lät som en jättesmarrig kaka, så jag bara måste baka nu!

  2. Jenny: Förlåt att jag svarar sent! Ja, det går jättebra! 🙂

Lämna gärna en kommentar