Jordgubbsmarängpaj

I slutet på maj komponerade jag ihop denna en fredag med strålande sol. Resultatet blev även det strålande om jag får säga det själv. 😉

En pajform, 175 grader

200 gr. smör
3 dl. siktat dinkel
1,5 dl. socker
3 äggulor (spara vitorna)
1 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljsocker

400 gr. jordgubbar
2,5 dl. gräddfil
1 ägg
1 dl. socker
1 tsk. vaniljsocker

3 äggvitor
2 dl. socker

Knåda ihop alla pajskalingredienser till en deg och tryck ut i en pajform. Blanda samman fyllningen. Dela jordgubbar på mitten och lägg i skalet.

image

Häll på fyllningen och fördela jämnt.

image

Grädda långt ner i ugnen på 175 grader i 30 – 40 min. tills smeten stannat. Lägg över folie om det börjar se välgräddat ut.

Vispa samman marängsmeten och häll över. Grädda ytterligare 8 – 10 min. tills den blivit gyllene.

image

Servera kall med vispad grädde.

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Jordgubbsmarängpaj”

  1. Ååååååh! Jag tor jag dör en smula!

    Med vänlig hälsning,
    Ellinor utan vare sig kök eller ugn

    P.s detta lägger sig i topp som ”hurra jag har ett kök igen”-kaka!

  2. Ellinor: Haha, det låter bra! 🙂

  3. Ojojoj; what a beauty! Lust att ge dig i kast med denna skapelse snart igen…? Någon gång sådär i slutet av juli kanske? 😉 Massor av kramar!!

  4. Anna: Jo bätt, gumman – det är en deal. 🙂

    Kramalin