Ljummen couscoussallad med kall Arrabiatasås

Denna rätt är min väg till Johans hjärta! Serveras den sedan med detta ljuvliga bröd, rykande färskt, är saken biff!

image

6 – 8 pers.

Couscous för 3 – 4 pers.
Koka enligt anvisningarna på paketet.

Häll i en skål och slå över ca. 1 dl. citronolja. Finhacka ett stort, gärna syrligt, äpple och lägg i. Släng i en påse ruccola och en liten burk majs. Dela en ask körsbärstomater i 4 halvor, alltså tomaterna ;), och tillsätt. Lägg i en stor näve torkade tranbär och strimla två röda lökar. Glasera löken i Crèma di Balsamico, 1 msk. olja och 1 msk. farinsocker och tillsätt sedan den. Riv i 150 gr. Västerbottensost och en strimlad paprika. Klipp sist 6 soltorkade tomater i strimlor och rör ner tillsammans med en näve urkärnade oliver. Se till att allt blandas väl.

Stek valfritt köttsubstitut, både quornbitar och À la kyckling blir gott, och krydda med salt, peppar, chiliflakes och soja. Rör sist ner lite honung eller t.ex Agavesirap för att få den sötsura känslan. Rör ner i salladen. Salta, peppra och mal chiliflakes över salladen.

Rör sist ner 0,5 brk. Arrabiatapesto (kryddig pesto av soltorkade tomater) i en liten brk. crème fraiche och servera till.

image

Magi i all sin köksliga enkelhet – jag lovar!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: