Meditation – en livsstil

En del av er har funderat och undrat över hur jag hinner meditera mitt uppe i hemmamamma-vardagen, amning, löpträning och bakning. Saken är den, precis som med mina löpturer 4 ggr/vecka, att om jag inte mediterade skulle jag inte hinna med allt det andra. Att meditera säg 20 min. om dagen ger säkert två timmars extra energi och gör mig dessutom extra alert de övriga timmarna.

image

Oftast mediterar jag innan läggdags. På Shaktimattan. Och spikkudden. Hur kan man hålla sig vaken då kan man ju undra? Jo, man sätter helt enkelt intentionen att man ska falla i djupt meditativt tillstånd istället för sömn. Det är ett perfekt sätt att avrunda dagen på, man är fri och ‘ren’ då man somnar och jag känner mig alltid fylld av både insikt och tillförsikt!

Även om vissa saker är svåra att prioritera in i livspusslet kanske det är precis det man måste för att det övriga ska ges extra näring!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Meditation – en livsstil”

  1. Det är så härligt när man hittat sånt som verkligen funkar och som ger energi!

    Jag hoppas på att komma in i sånt flyt snart. Jag önskar mig rutiner men vet ine än hur jag vill ha dem 😉 Effekten vet jag dock, en blandning av det du skriver här och det Clara beskriver på sin blogg idag…

    Kram!

  2. Ellinor: Ja, det är nog en bra kombo! 🙂