Mexikanska bönburgare med pitabröd och basilikagucca

Senaste numret av Buffé bjöd på olika gröna grilltips och dessa bönburgare var vi tvungna att testa. Vi stekte dock våra i stekpannan. De var lika goda kalla dagen efter i picknickkorgen! 😉

image

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör
1 brk. kokta kidneybönor
1 brk. ICA Chunky Salsa Tropical
200 gr. osaltade cashewnötter
2 dl. ströbröd
0,5 dl. finhackad persilja
1 tsk. salt

Stek lök i lite smör i en stekpanna och pressa ner vitlök. Häll ner de sköljda och avrunna bönorna och låt fräsa runt i ca. 2 min. Rör ner salsan och hälften av cadhewnötterna. Låt puttra i någon minut och mixa sedan till en någorlunda slät smet. Tillsätt salt, persilja och ströbröd. Ställ kallt minst en timme.

Forma biffar av smeten och vänd dem i hackade cashewnötter (de som återstår) och stek eller grilla dem tills de får fin yta.

Mosa 3 avocados och blanda med 1 msk. färskpressad limejuice. Rör ner 0,5 fint tärnad paprika och smaka av med salt, malen vitpeppar och vitlökspulver. Vänd ner 0,5 dl. finhackad basilika.

Vi bakade dessa magiska pitabröd (10 st. istället för receptets angivna 20 för att få stora, härliga bröd) och fyllde dem med basilikagucca, skivade tomater, strimlad rödlök och toppade med burgarna. Till åt vi hemmagjorda chips som vi dippade i hemmagjord ranchdip!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Mexikanska bönburgare med pitabröd och basilikagucca”

  1. Vi lagade dem igår till middag och de var väldigt mumsiga. Det behövs stora bröd för pitabröden på Ica räckte till endast burgaren.

  2. Anna på Kjulaklotter: Ja, jag bakade dubbelt så stora pitabröd som annars. 🙂

Lämna gärna en kommentar