Pappas paj

På Mors Dag svängde Johan ihop denna supergoda paj. Den kommer att ätas fler gånger här på Lyckobacken vill jag lova!

Pajdeg;

3 dl. siktat dinkel 
150 gr. smör 
2 msk. kallt vatten 

Fyllning;
2 msk. smör 
1 tsk. salt 
2 krm. svartpeppar 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
200 gr. champinjoner 
2 paprikor i olika färger 
3 ägg 
3 dl. havremjölk 
2 msk. dijonsenap 
3 dl. riven Västerbottenost 
1 msk. torkad dragon 
100 gr. Fetaost
50 gr. pinjekärnor
3 färska fikon

Gör så här;

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Låt den stå kallt i ca. 20 min. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca. 10 min. i 200 grader. 

Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs allt i smör och ta stekpannan från värmen. Vispa samman ägg, mjölk, senap, ost och dragon. Tillsätt salt och peppar. Lägg grönsaksfräset i pajskalet och häll över äggstanningen.Toppa med smulad Feta.
Grädda i nedre delen av ugnen ca. 40 min. Toppa med fikon i klyftor och servera med en god sallad!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

Lämna gärna en kommentar