Falska potatisbakelser

image

En gammal kollega gjorde alltid dessa och oh lordilord – de är ju världens godaste!

1 långpanna, 200 grader

6 ägg
6 3/4 dl. socker vispas

7,5 dl. siktat dinkel
6 tsk. bakpulver
4,5 tsk. vaniljsocker blandas separat och vispas ner i äggsmeten

2 dl. vatten tillsätts

Grädda i bakplåtspappersklädd långpanna i 200 grader i ca. 20 min. Kakan ska ha rest sig fullt upp blivit gyllene.

Koka marsànsås på 4 dl. mjölk, 3 msk. socker och 2,5 msk. pulver. Följ anvisningarna på paketet och låt svalna. Gör en smörkräm av 200 gr. smör, 2 tsk. vaniljsocker och 2 dl. florsocker. Blanda samman med den kalla marsànkrämen och bred på kakan.
Riv 500 gr. mandelmassa över och avsluta med att pudra på 2 msk. kakao. Skär i rutor (små om det är till fika och större om man vill servera till dessert. Kakan är väldigt mäktig.) och frys in.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Falska potatisbakelser”

  1. Farligt goda! Har aldrig gjort själv men min förra ”svärmor” brukade baka sådana.

  2. Annica i Hunsen: Jag älskar dem! 😛

  3. Nom nom nom!

  4. Ellinor: Verkligen! 😛

Lämna gärna en kommentar