Kalljästa frallor
Dessa har vi gjort i sommar sen jag såg Ernst Behöver-inget-efternamn Kirschsteiger gjorde dem i nåt av sommarens avsnitt. Så himla lyxigt att få nybakt bröd till frulle!!!
3 dl. ljummet vatten
2 msk. olja
25 gr. jäst
1 tsk. salt
1 tsk. socker
ca. 7 dl. vetemjöl
äggvita att pensla frallorna med
skalade solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna, välj efter egen smak.
Gör så här;
Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jästa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
Pensla med äggvitan och strö över valfri topping. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.
Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:
kategorier: Recept
Det är jättebra med kalljäst bröd, särskilt för någon som är morgontrött som jag. Kanske ska överraska maken med detta till helgen?
Helt orelaterat: gissa om jag tänkte på dig när jag lyssnade på det här!? http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/236155?programid=1610
Älvan: Vilket härligt klipp – tack snälla! 🙂