Stompa

Världens godaste bröd görs på Murrikka över öppen eld. Punkt slut! 😉

15 dl. rågsikt *
2 tsk. bikarbonat 
2 tsk. fänkål *
2 tsk anis * 2 tsk. salt *
2 dl. honung *
5 dl. filmjölk * eller youghurt *

Gör så här;

Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke. Krydda med fänkål, anis och salt. Tillsätt honung och filmjölk och vänd ihop till en deg. Ta ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 delar. Baka ut små tunnbröd och kavla – först med vanlig och sedan kruskavel. Stek brödet i torr panna på grillen eller i stekpanna, ca. 2 minuter på vardera sida, tills brödet har fått fin färg.

image

image

image

image

image

Även jättegoda att äta som tortillas och fylla med goda röror!

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: