Familjen

Det må vara väldigt italienskt av mig, men så har jag nog en italiensk ådra i mig med tanke på mitt stundtals passionerade temperament ;), men familjen är allt för mig. Johan, barnen och de två små pälsklingar som utgörs av våra egensinniga hundar kommer före ALLT annat. Inget är viktigare!!!

Att bli mamma första gången till Leon var så speciellt. Här kom startskottet för att vi verkligen ville vara en större familj än vi och vovven Lotus. Livet ändrades radikalt och fokus på vad som var viktigt och verkligen betydde något skiftades. Och jag fick äntligen veta hur det kändes att älska och den förmånen är jag för alltid evigt tacksam över. För ja – jag älskar, och hade älskat, Johan tveklöst innan men nu – att vi tillsammans skapat ett liv är bortom tid och rum. Och hur det livet sen älskas! Kärleken till sitt/sina barn är verkligen det enda som består. Denna finurlige och skarpsinnige lille storkille har skänkt mig så mycket – han är anledningen till att livet helt förändrats och omvärderats och det kommer jag aldrig att glömma! ♥

Att bli mamma andra gången till Luna var så speciellt. Nu kändes det nästan ännu större att få vara med om detta. Visdt förstod man att man skulle älska sitt barn mer än allt men innan känslan är empirisk är den ogreppbar. Jag funderade aldrig på om man skulle kunna älska tvåan lika mycket utan jag bara väntade på att hjärtat skulle expandera ytterligare. Så kom då lilla yrvädret med dunder och brak! Snabb entré som satte ribban för hur hon är som person; en fartfyllt och viljestarkt hjärta som tror att hon är oövervinnlig och därmed också blir just det! Hon har lärt mig att ‘aldrig’ alltid ska omprövas och för hennes skull går jag nu äntligen min egen väg eftersom hon lärt mig att man kan allt man tror sig kunna. ♥

Att bli mamma tredje gången till Love var så speciellt. Nu kom som lilla efterrätten. Båda syskonen hade börjat känna att de ville ha ett syskon och trots att de var så otroligt sammansvetsade innan så har lillebror verkligen fogat samman dem ytterligare. Nu är livet så att det finns ett konstant lugn ibland oss, mycket tack vare detta tredje mirakel. Om Leon är eftertänksam och Luna explosiv så är Love lugnet själv. Allt har sin tid vare sig det är lek, matdags eller gos. Sakta mak är hans ledord och det är något vi alla i familjen mått bra av – mer meditativ person att umgås med får man leta efter!

Det är helt fantastiskt att få vara mamma till dessa tre otroliga barn! Varje dag är en gåva (om än med kampsportsliknande inslag då och då 😉 ) och jag är så glad och tacksam att vi downshiftat så att jag ska kunna fortsätta vara hemmamamma på dagarna och driva mitt egna företag på vissa kvällar och helger. Livet ger mig fantastiska gåvor på alla plan och jag tar emot med stor, öppen famn!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Familjen”

  1. Herlig lesning!

  2. Balanse: ♥

  3. Åh vilken underbar post! Och ja, jag känner igen mig i att i och med barnen omprövas alla ens sanningar. Jag har kanske haft mer ”problem” att komma till insikt än vad du verkar ha haft men nu är jag helt säker på att det är familjen och bara den som är det viktiga. Lyckas jag med annat (karriär typ, som var det viktiga tidigare) är det bara en bonus. Jag lägger stor vikt vid att få livet att fungera och jobbar på att lista ut hur vi ska göra och vad jag vill när jag börjar jobba igen.

  4. Ellinor: Låter som fina tankar ♥