Inlagda rädisor

image

Rädisor sår vi alltid i sjuka mängder för vi gillar dem, de är så enkla att så och skörda att barnen kan sköta det och man kan så dem regelbundet, var 14e dag brukar vara lagom, så att man har fräscha rädisor i salladen hela säsongen.

Men – man kan också så jättemånga samtidigt och förvälla dem i en konservering. Urgott att plocka fram då säsongen är förbi och de egna odlingarna känns avlägsna.

25 rädisor
1 glasburk med tättslutande lock
2 dl. vatten
2 dl. socker
1 dl. ättiksprit 12 %
2 kanelstänger
1 uns malen ingefära

Skölj och ansa rädisorna och lägg de i den väl rengjorda burken.
Blanda samman övrigt i en kastrull och låt koka upp. Ta ur kanelen och slå över rädisorna. Sätt fast locket och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan kallt.

På bilden har vi gjort en dubbelsats.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Inlagda rädisor”

  1. Vad smart! Jag tycker också om rädisor, det är så pedagogiskt att så med barn, när det går så fort 🙂 Kram!

  2. Queen of Kammebornia: Ja, det är buskul! 🙂

    Stor kram ♥

Lämna gärna en kommentar