Knäckig äppelpaj

Denna bjöd svärmor på i somras och jag drömmer ännu om den…

150 gr. smör
2 dl. råsocker
1/2 dl. ljus sirap
1/2 dl. vispgrädde
3 dl. havregryn
1 1/2 dl. vetemjöl
1/2 tsk. bakpulver
1 tsk. flingsalt
600 gr. äpplen

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över. Grädda i ugnen ca. 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Knäckig äppelpaj”

  1. Detta är mitt favorittäcke bland pajetäcken. Använder det till allt, blåbär, hallon, rabarber osv osv osv

    blåbär är ärlit talat en vinnare – testa med en liten gnutta kanel i!

  2. Ellinor: Mmm… 😛

  3. Hmm… Jag vet att ärligt stavas ärliGt!! Jag vet också att en ny mening börjar med stor bokstav… Jag tycker inte om när jag (eller andra) skriver knasigt, det är dessutom ännu mer frustrerande när jag upptäcker det såhär i efterhand. Haha!

  4. Ellinor: Hahaha! 😉

Lämna gärna en kommentar