Krabbelurer

image

image

image

Då man grillat och glödbädden är som mest rödskimrande och exemplarisk, då ställer man på en Murrikka eller en gjutjärnsstekpanna och gräddar krabbelurer till efterrätt!

Serveras de med vispad grädde och en god sylt eller färska bär – ja, då är man i himmelriket med ens! 😉

6 st.

1 ägg
3/4 dl. socker
3/4 dl. mjölk
1 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljsocker
2,5 dl. mjöl

Vispa ägg och socker lätt så det skummar. Rör ner mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och vispa ner i äggsmeten. Vispa slät.

Stek i torr, het stekpanna eller på stekhäll över öppen eld och servera genast!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Krabbelurer”

  1. Testa lite kardemumma i också ;). En favorit när jag var yngre, mao väääldigt länge sedan 🙂

    Kram

  2. Beatrice: Åh! Tack för det! 🙂

    Kramalin

  3. Åh! Jag hade glömt detta fantastiska bakverk! Tack för påminnelsen!

  4. Ellinor: Varsågod! 🙂

Lämna gärna en kommentar