Namngivningsceremoni

En solig och varm lördag i slutet av juli var det dags för Loves namngivningsceremoni. Vi har inte döpt våra barn i Svenska kyrkan eftersom vi vill att de ska få välja trosinriktning själva och alla tre har fått personligt dedicerade ceremonier i trädgården på Lyckobacken.

Med Leon och Luna har Johan och jag fyllt 30 så då har vi slagit samman firande + ceremoni och haft stora balunser men eftersom ingen jämn födelsedag var på tur i år så blev det en lite mindre ceremoni med våra närmsta närvarande.

Vi inledde med att hälsa välkomna och jag läste en dikt av Erik Lindorm. Efter att vi berättat om hans namn (han är, förutom Love, döpt efter sin farfar och min farfar och har således tre namn) så läste Johan en dikt och sedan fick Love sitt familjesmycke av sina storasyskon – samma smycke som vi andra har, av ekosilver av Johanna E. Fagerstedt och som Johan designat.

Efter att jag läst ‘När jag var liten’ av Jonas Gardell läste vi några rader vi själva knåpat ihop om vad vi önskar för honom i livet så planterade vi en nyponros i en av våra prunkande rabatter.

Vi passade också på att ta fina familje- och släktfoton tillsammans eftersom så många var samlade och sedan var det dags för fika där denna kaka som Johan bakat gjorde stor succé! 😉

image

image

image

image

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

8 kommentarer till “Namngivningsceremoni”

  1. Ni är så mysiga:)

  2. Annica i Hunsen: Åh! Tack snälla! 🙂

  3. Åh vilken fin ceremoni!

  4. Nova: Tack så hemskt mycket!

  5. Ser ut som ni hade en fantastisk dag!

  6. Jenny / Ekomamma i stan: Ja tack, det blev kanon. Precis som vi ville ha det! 🙂

  7. For en vakker seremoni, og veldig fint å lese at dere vil la barne få velge sin egen trosretning selv.

  8. Balanse: Tack! ♡ Ja, för oss är det viktigt. 🙂