Spenatplättar med limesmör

Kära nån så goda dessa från nåt Buffé-nummer sen var! På allvar, vrålmumsiga!

image

image

image

Som vanligt har jag ändrat receptet lite. 😉

4 pers.

250 gr. färsk spenat
2 knippen salladslök
1 grön chilifrukt
1,5 dl. siktat dinkel
1 msk. bakpulver
1 ägg + 1 äggvita
50 gr. smält smör
0,5 tsk. salt
1 tsk. malen spiskummin
1,5 dl. havremjölk
Olja till stekning (jag stekte i citronrapsolja)

Limesmör

100 gr. rumsvarmt smör
finrivetskal av 1 lime
1,5 msk. färskpressad limejuice
1 finhackad vitlökskkyfta
1 krm. chiliflakes
1 krm. salt
0,5 tsk. malen vitpeppar

Blanda först alla ingredienser till smöret. Lägg på ett folieark och rulla till en korv. Låt smöret stelna igen i kylen.

Fräs spenaten i en stekpanna tills den sjunkit ihop. Hacka/klipp grovt och ställ åt sidan. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Vispa ihop mjöl, bakpulver, det hela ägget, smält smör, salt, spiskummin och mjölk i en stor bunke. Vispa smeten helt slät.
Blanda ner salladslök, chili och spenat. Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner i smeten.
Stek plättar i rikligt med olja i en stekpanna. Då de är gyllene på båda sidorna låt de rinna av på hushållspapper för att behålla frasigheten.
Servera med en god sallad, limesmör och en bit bröd.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Spenatplättar med limesmör”

  1. De gjorde jag också, tidigare i veckan. Men vi har landet fullt med grönkål, så jag bytte ut spenaten. Supermumsigt!

  2. Anna: Gud så gott! 🙂

Lämna gärna en kommentar