Bästa baguetten!

Det här är de enklaste, och kanske nästan också godaste, baguetterna! Ljusa och luftiga men också läckert frasiga!

image

4 stycken

25 gr. jäst
6 dl. ljummet vatten
2 tsk. flingsalt
12 dl. Vetemjöl Special

Smula jästen och strö över saltet. Rör om och låt jästen lösas upp och späd sedan med vattnet.
Rör, med slev – knåda inte – ner mjölet och blanda till en kletig deg. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader.
Tippa ut degen på mjölad yta och dela i fyra delar. Vrid och snurra degbitarna till ‘plåt-långa’ baguetter och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs övertäckt 15 min.
Pensla med lite vatten och strö ev. över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca. 15 min. tills de blir vackert gyllene.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

Lämna gärna en kommentar