Julig trifle

image

Det finns en viss risk att denna smarriga dessert kommer att serveras väääldigt regelbundet i juletid! 😉

4 port.

1 dl. frysta lingon
1 dl. ljus sirap
1 dl. socker
1 dl. grädde
250 gr. Smetana
16 små pepparkakor
1/2 kuvert saffran
1 tsk. vaniljsocker

Vispa lätt ihop grädde, socker och sirap i en liten tjockbottnad kastrull och låt koka upp under översyn. Låt sedan småputtra då och då i ca. 10 min.
Blanda försiktigt i de frysta lingonen och krossa pepparkakorna. Rör ner saffran och vaniljsocker i Smetanan. Varva sedan Smetana, pepparkakskross och kolasås i små höga glas. Översta lagret ska vara Smetana. Toppa med lite pepparkakssmul och några lingon.

För mindre julug feeling, byt ut pepparkakorna mot 6 Digestivekex och skippa saffran och vaniljsocker.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: