Downshift

image

I Norr ser vi endast solen ett par timmar per dygn nu. Och det är endast de dagar den väljer att visa sig. Annars är en gråblek dimslöja allt som skiljer dagen från natt och morgonen från kväll. Och det passar mig perfekt! Så skönt att kunna downshifta och gå in i ett mycket lugnare tempo. Att än mer ta dagen som den kommer och njuta av att fylla den med glädje och mervärde just för att den är så kort!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Downshift”

 1. Så känner jag också även om vi har fler soltimmar här i söder. Jag har börjat reflektera nu kring lugnet, förut har mörkret bara varit tung. Men jag tror numera att det är viktigt att det finns tid för reflektion och att ta det lugnare.
  Önskar dig en fortsatt lugn och skön söndagskväll.
  Kram Åsa

 2. Åsa: Så kloka tankar. Detsamma till dig! ♥

  Kramalin

 3. Det är precis vad som behövs nu. Naturen går i vila, så det känns naturligt. Tiden mellan Samhain och Yule är för mig precis en tid för introspektion och tankar. För mig är det extra viktigt den här hösten eftersom vi har haft vansinnigt mycket (roligt) att göra den här hösten men det har varit uttröttande och stressande att aldrig få den där tiden för nervarvning. Vi har funderat på att åka bort en helg tillsammans och prata om hur vi ska undvika att det blir så igen, och i övrigt prata igenom saker och ting som man inte hinner med annars.

 4. Älvan: Så kloka ni är som stannar upp i tid för att förebygga! ♥

  Kramalin

 5. Jag ska försöka tänka som dig, Åsa och Älvan men jag tycker det är så svårt. Det är inget tvivel om att det är rätt eftersom man (jag) kan må rätt dåligt av att göra som jag – försöka klämma in allt man normalt gör på de få ljusa timmarna… Något positivt är i alla fall att jag blir än mer tacksam över vårt nyrenoverade kök med massor av bra belysning, förut var det katastrof och det hände (allvarligt talat, jag hittar inte på) att jag stod med pannlampan och lagade mat!

 6. Ellinor: Åh lord! Det måste ha varit en syn för gudarna! 😛