Faux fish is delisch!

På onsdagar äts det ofta fisk i de svenska folkhemmen och hos oss vegetarianer ät denna smarriga falska fiskrätt som jag kokat ihop tillsammans med världens godaste sås till fisk som jag gjort vegetarisk. Pass på!

image

2 förp. Tofu (vi gillar Kung Markattas fasta, marinerade bäst!)
3 dl. grädde
2,5 dl. crème fraiche
1 msk. citronpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl. hackad dill
1 dl. hackad gräslök

Skiva tofun i 5 mm. tjocka skivor. Lägg i botten på en ugnsform. Blanda samman allt till såsen i en kastrull och låt koka upp. Småputtra sen i ett par minuter innan det hälls över tofun.

Gratinera i ugn i ca. 15 min. och koka under tiden potatis.

Hacka 6 tomater och strö över tofun och servera med potatis och rårivna morötter.

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

Lämna gärna en kommentar