Vegetarisk pastasås

Om jag vill linda Johan runt alla tänkvara fingrar gör jag lasagne! På Fars Dag ville han ha just det som önskemåltid och jag svängde då ihop världens godaste pastasås på egen hand för att komma ifrån halvfabrikat som quorn. Vi gör ofta med linser, bönor eller svamp men denna fick en härlig italiensk touch som gör att vi absolut kommer att göra den igen.

4 – 6 port.

2 askar körsbärstomater
2 gula lökar
3 stora morötter
3 vitlöksklyftor
1 dl. Chilisauce
300 gr. grönt t. ex grönkål, mangold eller spenat
1 gul paprika
Olja
2 grönsakabuljongtärningar
5 dl. vatten
Salt, peppar, Chili flakes
1 näve färsk basilika
1 msk. torkad oregano

image

image

image

image

Tärna all lök och bryn i oljan medan morötterna rivs. Låt de fräsa med och tärna paprikan. Låt bryna lätt och tillsätt ditt val av grönt. Smula över buljong och slå på vatten. Tillsätt tomaterna och chilisause. Låt koka ca. 10 min. och ‘stöt’/’stampa’ med en rotsaksstamp till dwt blir mer fördelat. Smaka sedan av med kryddor.

image

image

image

Låt sedan småputtra i en timme på låg värme. Supergott som det är med nykokt pasta och hyvlad parmesan eller ituriven mozzarella men även jättegott att varva med ostsås och t.ex pastaplattor eller skivad och stekt aubergine till en lasagne.

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Vegetarisk pastasås”

  1. Mmmmm! Lät smaskens!

    Det är körsbärstomater det ska vara va? Annars har jag nog missat ngt… Bifftomater har jag hört om dock 😉

  2. Ellinor: Haha! 😉 Ja, helt rätt – och ändrat i inlägget nu. 🙂

  3. Mums! Nu blev jag riktigt hungrig! Måste prova detta snarast 😀

  4. Linda H: Tror inte du blir besviken. 🙂

  5. Låter jättegott!

  6. Ett Eko: Den blev riktigt bra! 🙂