Att få lov att ha lov

Igår hade Leon Lucia-firande med sina förskolekompisar och sedan tog vi jullov. 33 dagar ska vi nu vara helt lediga tillsammans och snart hakar även pappa på. ♥

Det har gått otroligt bra för Leon på förskolan. Så klart är det jätteroligt att se som mamma, speciellt eftersom många s.k ‘förståsigpåare’ påstått i alla år att han skulle få så svårt att anpassa sig till barngruppen eftersom vi valt att jag ska vara hemma med våra barn. Se så fel de som ansåg sig veta bäst hade…

Att trivas innebär för den sakens skull inte att man inte vill vara hemma. Många som har ett jobb de trivs med längtar ju ändå till semestern, eller hur? Och det är ju fint att Leon som ändå trivts på förskolan vill ha julledigt med oss och till och med räknat ner dagarna.

Jag är glad att han får lov att ha lov. Att vi pusslat och trixat, gjort aktiva val och snålar för att kunna ge varandra just det; hemmatid tillsammans och tryggheten i att det är det bästa för vår familj ♥


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Att få lov att ha lov”

  1. Det är helt fantastiskt! Hoppas ni får en fröjdefull tid tillsammans!

  2. Ellinor: Detsamma till er! ♥

  3. Vad det är härligt att läsa ditt inlägg…jag önskar att fler föräldrar gör som ni och gör sina aktiva val för sina barn på sina egna vis. Jag möter många barn som inte har lov att ha lov. Tyvärr är det sällan som föräldrar behöver lämna sina barn på förskolan utan många gånger vill föräldrarna ha lov, själva :-(. Tack för att ni har gjort ert val och delar med er <3
    Kram Åsa

  4. Åsa: Tack för dina värmande rader! ♥
    Ja, tyvärr är det så – många barn är på förskolan i onödan! :'(

    Stor kram!