Brietårta

Denna smaskiga Brietårta är ett härligt komplement till denna årstids alla glöggevent!

1 Brieost
1 dl. torkade osvavlade aprikoser
1 dl. hasselnötter
3 msk. clementinjuice
1,5 dl. flytande honung

Hacka nötter och aprikoser. Blanda honung och juice i en kastrull och lägg i hacket. Låt koka upp och sedan småputtra på låg värme tills det känns knäckigt och karamelliserat, ca. 30 min.

Häll direkt över Brietårtan och servera till t.ex pepparkakor.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Brietårta”

  1. Åh! Jag som älskar brieost! Särskilt med sånthär på! Jag brukar ”nagga” tårtan lite så det blir lite hål som det söta kan rinna ner i

  2. Ellinor: Smart! 🙂

Lämna gärna en kommentar