Cycle of the Moon cleanse

Lisa bad mig på Instagram att berätta mer om den juicefasta jag hakat på Daughter of the sun att göra. Under hashtaggen #cycleofthemooncleanse kan man se att vi är många som skrivit under och att många knappast gör detta för första, eller sista, gången.

Man fastar med flytande drycker efter månens cykler och den 1 januari då det är fullmåne påbörjas denna period. Man fastar sedan tills nästa fullmåne som inträffar fredag 16 januari så tom. torsdag 15 januari fastar jag.
Det är inte ett alltför vanligt förekommande fenomen att nymånen infaller på årets första dag – det är hela 19 år sedan det inföll senast!

Jag kommer att dricka färskpressade juicer, obegränsade mängder kristallvatten och örttéer samt en skål ekologisk grönsaksbuljong till middag. Det ska bli ohyggligt spännande att prova detta!

image

Det känns bra att nymånen denna gång infaller på årets första dag – en dag som många ändå förknippar med nystart och förändring. Jag har under slutet av detta år kört 5:2 och trivts väldigt bra med det så det kommer jag att fortsätta med. Jag upplever att min mage är i bättre balans och att jag inte känner samma blodsocker-fall hunger som innan. Dessutom har jag märkt av väl behövliga viktminskningsresultat. För mig är detta med fasta varken något nytt eller en diet utan mer en livsstil. Jag har på sistone nästan helt uteslutit vanligt bröd då jag märkt att jästa produkter verkligen fortsätter jäsa i min mage också. Jag har även dragit ner på vit pasta och lite ris och potatis och det mår jag väldigt bra av. 🙂

Ni kommer att kunna följa min fasteresa på Inatagram men här i bloggen kommer jag att lämna den utanför under resans gång.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Cycle of the Moon cleanse”

 1. Ska bli spännande att följa! Jag skulle antagligen inte fixa en sådan grej men du heter ju beslutsamhet och självförtroende i mellannamn så är övertygad om att du klarar det och även når de resultat du önskar!

 2. Ellinor: Haha, tack snälla! ♥ Kramis

 3. Your rock!!!
  30 dagars sockeravvänjning här, och grön smoothie till frukost. Det senare är kanongott, det tidigare är rätt kämpigt än. Snacka om sockerberoende! 🙂

  Har börjat blogga lite igen, nytt år, nya möjligheter och så vidare 🙂

  Kram

 4. Sara – Lev Livet Levande: Hejja oss! Vi grejar detta!!! ♥ Underbart att du börjat blogga igen! 😀 Kram sista’! ♥♥

 5. vad spännande med fullmåne fasta…jag önskar dig all lycka till <3
  kram Åsa

 6. Åsa: Tack snälla! ♥ Kramalin