Grahamsbullar

image

2014 har hittills varit rena hälsoåret för oss fullproppat med nyttigheter! Detta bröd har vi gjort fler än en gång och ack så gott det är! Eftersom dessutom jäser länge blir det snällare mot magen.

15 st, 225°

3 dl. mjölk
50 gr. smör
1 pkt. jäst
0,5 tsk. salt
0,5 dl. mörk sirap
2 msk. hela fänkålsfrön
5 dl. grahamsmjöl
3,5 dl. vetemjöl med rågsikt
Frön att toppa med

Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och strö över saltet. Låt jästen lösas upp och slå i mjölken. Klicka i smöret och häll sedan i sirap och fänkål. Rör om. Häll i grahamsmjölet och nästan all rågsikt. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa övertäckt i 45 min.

Ta upp degen på mjölad yta. Dela i 15 bitar och rulla bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och jäs övertäckt ytterligare 45 min. Slå på ugnen på 225°.

Pensla bullarna med vatten och strö över t. ex linfrön, solroskärnor eller chiamjöl. Grädda mitt i ugnen i 12 – 15 min. Låt svalna under bakduk.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: