Pizza verde

Denna lite annorlunda och otroligt välsmakande pizza bara måste ni prova! Vi har redan gjort den två gånger och barnen älskar den!

Kör på sparris på våren/sommaren och broccoli eller svartkål på höstern/vintern så blir den klimatsmart säsongsbetonad.

För två plåtar som räcker till många behövs;

En sats pizzadeg enligt anvisningar

Två mindre brk. pesto (eller 250 gr. egen)
Två knippen sparris
150 gr. färsk svamp
6 stora jordärtskockor
3 buffelmozzarelakulor
150 gr. vällagrad parmesan
Färsk basilika till servering

Bred pesto på de utkavlade pizzorna. Borsta och skiva svampen tunnt och lägg på. Skär bort slutet på sparrisarna och dela på snedden i tre. Lägg på pizzorna och skala sedan skockorna. Skiva lövtunnt och lägg på bottnarna. Bryt mozzarellan i rejäla bitar och lägg på, toppa sedan med riven parmesan.

Grädda ca. 10 min. i 225° och toppa med färsk basilika innan servering. Bjud gärna en krispig fänkålssallad till!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: