Tofutacos med rostad majssalsa och rödkålssallad

Ursprungsreceptet är egentligen på fisk men vi gjorde en egen vegvariant med fast tofu och lade sedan till några egna tillbehör.

Tofutacos

3 förp. fast marinerade tofu
1 dl. fullkornsdinkel
3 stora ägg
3 dl. ströbröd
5 dl. rapsolja till stekning
salt, vitpeppar

image

Skär tofun i lite tjockare stavar. Häll upp mjöl och ströbröd på två tallrikar och vispa äggen med en gaffel. Rör ner lite salt och peppar i ströbrödet.

Vänd tofun i mjöl och doppa sedan i ägg. Panera dem i ströbröd och lägg på en tallrik. Hetta upp oljan i en stekpanna och frityrstek tofun ca. 2 min. på varje sida. Lägg på ett serveringsfat. Strö över flingsalt och stick ner limeklyftor mellan bitarna.

Servera med mjuka tortillabröd, smulad fetaost, ananassalsa, crème fraiche blandat med A-fil, skivad avocado, majssalsan och rödkålssalladen.

Rödkålssallad

image

1/4 rödkålshuvud
1 morot
Saften från 1/2 lime
1 msk. Agavesirap
3 msk. god olivolja
1/2 kruka koriander
1/2 dl. rostade och saltade solroskärnor
flingsalt, grovmalen svartpeppar, chiliflakes

Strimla rödkålen fint. Skala moroten och grovriv den sedan. Blanda samman limesaft, sirap och olja. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Blanda dressingen med kålen och morötterna och klipp ner koriander. Strö över solroskärnorna precis innan serveringen.

Majssalsa

image

2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
5 dl. majs
1/2 kruka koriander
smör till stekning

Skala och finhacka all lök. Låt majsen rinna av väl. Stek sedan löken mjuk i smör på medelvärme i ca. 5 min. Höj sedan värmen och rosta majsen i ca. 3 min. Rör om då och då.
Klipp ner korianderna och häll upp i en skål.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

Lämna gärna en kommentar