Egen Nutella

image

image

image

image

image

image

Denna hemmagjorda Nutella är vanvettigt mumsig! Vill man så stannar man då smöret är klart och har då ett smaskigt hasselnötssmör, vill man ha fyllig och lyxig chokladsmak så fortsätter man. 😉

Sätt ugnen på 200°C och häll ut 200 gr. hasselnötter på en plåt. Då ugnen blir varm, sätt in plåten i mitten. Skaka plåten då och då och låt den vara inne i ca. 5 – 10 min. Ta ut och låt svalna lite innan du gnuggar bort skalet – endera för hand eller med en ren kökshandduk.

Häll nötterna i en mixer och mixa slätt i ca. 5 min. Stäng av då och då och skrapa ner smeten som slungas upp på kanterna. Då massan blivit en slät smet har man nu eget hasselnötssmör.

Tillsätt 3 msk. kakao, 2 msk. kokossocker och en nypa vaniljpulver. Tillsätt också ett litet stänk salt för att höja chokladsmaken ytterligare. Smaksätt med t.ex 10 droppar pepparmints- eller apelsinolja eller ex. 50 gr. smält choklad. Eller varför inte både och? 😉

Förvara i en ren, väl återförsluten burk i kylskåpet.

Det går även att köra en fuskig latmansvariant och köpa Kung Markattas goda, ekologiska hasselnötssmör och bara tillsätta Nutellaingredienserna ovan. 😉


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Egen Nutella”

  1. Okeeey. Det här är ett farligt recept kan jag känna. Lätt och alldeles för gott.

  2. Viktoria – Ekodeko: Ja verkligen! 😉

  3. Helt galet bra att få detta recept! *Måste göras*

  4. Sara (Falun): Det är vanvettigt gott! ♥

  5. Men ååååhhh!! Det måste jag prova i morgon!! Du fyller mitt liv med sött och själ – och det är inte illa pinkat! 🙂

    Kram

  6. Sara – Lev Livet Levande: Haha, du är söt du! Kramis ♥

Lämna gärna en kommentar