Feta- och broccolibiffar

Vanvettigt goda biffar som kan varieras i det oändliga – här är en bra grund!

image

8 biffar

1 schalottenlök
1 dl. Avorioris
3 msk. olja
2 dl. vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
ev. salt
2 potatisar
1/2 broccolistånd
100 gr. Fetaost
1 ägg
1 msk. potatismjöl
Svartpeppar, chiliflakes, torkad oregano

Finhacka lök och fräs med ris i oljan. Häll på vatten och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt ev. salt. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme tills riset blivit genomkokt, ca. 20 min.
Skala och skär potatis i tärningar och koka i en annan kastrull under tiden. Släng i små buketter av broccoli på slutet. Smula fetaosten i mindre bitar. Mosa potatisen i en skål och blanda med riset. Tilllsätt broccoli och feta tillsammans med ägg och potatismjöl. Blanda om och smaka av med kryddor.

Låt stå kallt minst 30 min. Forma biffar med händer fuktade med kallt vatten och stek i lika delar smör och olja, ca. 3 min. på varje sida.

Servera med en god sås och en matig sallad eller varför inte med ett välsmakande blomkålsmos?


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Feta- och broccolibiffar”

  1. Aha, var det de här biffarna du pratade om? De låter ju supersmaskiga! Borde kunna falla lilleman i smaken. 🙂 Stor kram; ses på söndag!

  2. Anna N: Präxis! 🙂 Ni är så välkomna! ♥

  3. Men shit påmfritt vad goda de är!!! Gjorde en laddning igår, och jag klämde i mig pinsamt många. Det här kommer jag att göra igen och igen och igen!!!! For sure!!

    Tack vännen!!

  4. Sara – Lev Livet Levande: Jag. Vet. Sjuuukt goda! ♥ Kramis

Lämna gärna en kommentar