Oliv- och spenatsoppa med Parmesan

image

image

Denna krämiga och lena soppa är både lätt att göra och välsmakande. Perfekt kombo! Bjud ett gott och nyttigt grovt bröd till så har du en komplett måltid!

6 – 8 pers.

400 gr. urkärnade gröna oliver
200 gr. färsk spenat
3 skivade vitlöksklyftor
3 finhackade små gula lökar
2 dl. grädde
3 dl. mjölk
5 dl. vatten
2 grönsaksbuljongtärning
2 dl. finriven parmesan
Salt, peppar, chiliflakes
Maizena

Till servering;

250 gr. Fetaost
1 dm. strimlad purjolök

Häll av vätskan på oliverna och bryn de tillsammans med lök och chiliflakes i lite olja. Då de är glansiga, tillsätt spenaten och bryn tills den krympt.
Slå över vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka upp och puttra 3 min. Mixa slät och slå i mjölk och grädde. Låt koka upp och red av med Maizena. Smaka av med kryddorna men var försiktig med saltet då både oliver och parmesan innehåller sälta.

Bryn purjon i lite smör och servera tillsammans med smulad feta som bakats längst upp i ugn på grillvärme på bakplåtspappersklädd plåt i ca. 5 min.

Mums!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Oliv- och spenatsoppa med Parmesan”

  1. Vilken perfekt soppa. Jag har en vegetarian till make och alla ingredienserna hemma. Vilken combo:)

  2. Bullar och Business: Men så passande! Hoppas den smakade? 🙂