Örtfyllda kuvertbröd

image

image

Dessa är inte bara goda och enkla utan så himla smidiga att ta med på utflykten då de är smörade och klara redan innan!
Eftersom de innehåller fullkornsdinkel till mer än hälften samt har lång jästid blir de lite snällare mot magen. 🙂

16 st.

50 gr. jäst
1 tsk. salt
5 dl. vatten 37°
2 msk. Agavesirap
5 dl. Vetemjöl Special
7 dl. fullkornsdinkel

Örtsmör;

100 gr. smör
1 krm. strösalt
1 dl. hackad färsk persilja

Smula jästen i en bunke. Strö över salt och rör runt så jästen löses upp. Tillsätt vattnet och sirap och blanda runt. Rör ner mjölet och arbeta in väl genom att knåda ordentligt.
Jäs övertäckt i bunke i 1 h.

Ta upp degen på mjölad yta och dela den i 16 delar. Forma bullar och lägg på plåt.
Blanda samman smöret och tryck en grop i varje bulle och lägg i en ‘klutt’ med smör.
Jäs övertäckta på plåten i 1 h. Sätt ugnen på 200°.

Grädda bröden mitt i ugnen i ca. 12 min. och låt de sedan svalna under bakduk. Går utmärkt att frysa.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: