The High Priestess of Ravenna-pentacle

Jag och min duktiga vän Johanna E. Fagerstedt har gjort det igen! Ett smycke!

Jag har designat ett pentagram och fantastiska Johanna på Ateljé Johanna E. har tillverkat det av återvunnet silver.

image

Fragment från själva gjutnings- och tillverkningsprocessen.

image

Den första bild jag fick se på mitt älskade smycke!

Johanna skickade spännande teaser-bilder och jag höll på att spricka av nyfikenhet innan det väl landade i postlådan!

image

image

image

Då jag fick hem det kunde jag inte sluta titta på det. 😉

image

image

I fjällen passade jag på att ladda det med solsken, frisk luft, rena vindar och trolsk fjällmagi ♡

Nu är det här och jag bär det jämt, alla dagar dygnet runt!
Som ni ser är det ett pentagram som är en skyddande amulett för alla som jobbar med andlighet. Själva ‘pinnarna’ i pentagrammet utgörs av delar från en korpklo, närmare bestämt tårna. 😉 Klart att korpen skulle finnas med även denna gång! I mitten finns en slipad regnbågsmånsten * som utgör en fullmåne medan själva klorna från korpen blir halvmånar på sidan om. Tillsammans utgör de en s.k ‘triple moon’ eller trippelmåne – en symbol som ofta förknippas med översteprästinnor och systerskap. Därför har den också fått det namn den har; ‘High Priestess of Ravenna-pentacle’.
Ravenna är inte bara vad mina figurer heter då jag spelar TV-spel med maken utan mitt andliga alter ego. För mig är det en plats inom mig där jag är. Där min andlighet är det enda som är och där jag är i total samklang med mitt högre Jag. Ravenna är som ni förstår ett starkt positivt laddat ord och därför ville jag gärna ha det med.

image

Vi får se om vi kan få till någon typ av försäljning på dessa. Jag håller på att undersöka saken i detta nu. Jag skulle i såfall vilja att det gick att tillverka dem med endera rubin eller röd granat och ametist också. Meddelar såklart här och på Instagram vad dom händer. 🙂

* Månsten är min favoritkristall och speciellt den skimrande regnbågsvarianten. Den är bra att jobba med då man vill stärka sin intuition och komma i mer samklang med sitt inre. Den jobbat mycket på att stärka de feminina aspekterna hos båda könen och därför symboliserar den ofta Mångudinnor av olika slag och själva Moder Måne.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “The High Priestess of Ravenna-pentacle”

 1. Den är UNDERBAR!! Ni kan ni, fantastiska tjejer!!

  Kram

 2. Sara – Lev Livet Levande: Tack fina, goa du! ♥ Kraaam!!!

 3. Malin!

  Åh, vilka fina smycken du designar. Fantastiskt att kunna samarbeta med en silversmed. Har aldrig sett regnbågsvarianten av månsten, men det låter väldigt vackert.

  KramKram!

 4. Jenny: Tack snälla! Ja, att få jobba med Johanna är en ynnest!

  Det är min personliga favorit, vackrast av de alla! ♥

  Sköt om dig! Kraaam

 5. Så fin
  Kram

 6. Marita: Tack snälla! ♥ Kraaam